S početkom zagrebačkog Adventa, već tradicionalno, krenuli smo s istraživanjem ponude na različitim puktovima. Među prvim lokacijama obišli smo Fooling Around kod hotela Esplanade i Fuliranje na Trgu Josipa Jurja Strossmayera, gdje smo isprobali nekoliko jela i izdvojili favorite, o čemu smo pisali ovdje, a ovih smo dana upravo na Fuliranju isprobali još jedan hit.
Naime, u posljednje smo vrijeme dobili nekoliko preporuka za šiševe u pecivu Marija Mihelja pa nam nije preostalo ništa drugo već kušati što je zapravo u pitanju. Kako nam je rekao Mihelj, nakon kraće stanke vratio se na Advent, gdje mu u kućici pomaže i Egon Jurić, jedan od kandidata aktualne sezone MasterChef Hrvatska, gdje se Mihelj nalazi u ulozi člana žirija, i odlučio ponuditi nešto potpuno drugačije. Njegovo jelo tako je fuzija šiš ćevapa i kobasica, a sve je ‘pojačao‘ začinima karakterističnim za zimsko vrijeme – cimetom, paprom, čilijem, klinčićem i kuminom.
Ideja je zapravo bila napraviti kobasicu bez ovitka ili crijeva pa, kako kaže Mario, nije bilo drugog izbora nego staviti meso na štapić i osmisliti neku posve novu stvar.
Svoj šišco ili, kako ga još naziva, šiškobasu, nudi u tri varijante – s ‘ndujom, sa svinjetinom i sirom i s junetinom. Uz to, u bogate sendviče dodaje još i coleslaw salatu koja je, kaže, postala nezaobilazna za ovakav oblik street fooda, jer je kremasta, hrskava i puna povrća, zatim kiseli kupus, kojim mesnom, težem i masnijem dijelu jela želi dati kontrast, te na kraju pečenu papriku i krem sir, koji dolaze u formi namaza i koji se dobro slažu sa sočnim šišem. Budući da su porcije prilično velike i zasitne, jedan šišco bit će sasvim dovoljan za jednu jako gladnu osobu. Primjerice, za gablec ili bogatiju večeru. Uz to, toplo preporučujemo i čašu kuhanog vina i bit ćete siti do idućeg dana.
Sve to, dakle, isprobati se može na kućici Marija Mihelja na Fuliranju, koje je otvoreno svakog dana od ponedjeljka do četvrtka od 12 do 23 sata, petkom od 12 do ponoći, a subotom i nedjeljom od 11 do ponoći. Više informacija možete pronaći i na Šišco Instagram profilu, ali i na društvenim mrežama Fuliranja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....