IDEJA ZA BRZI RUČAK

PRESKOČITE ŠTEDNJAK: Tri umaka za paštu koje ne morate kuhati!

 Getty Images/iStockphoto
Koji su vaši favoriti?

Preskočite štednjak i bacite se na pripremu jednog od ova tri prefina umaka za tjesteninu koja ne morate kuhati! Ne samo da su jednostavni, brzi i beskrajno prilagodljivi, već će postati vaši favoriti kojima ćete prelijevati linguine, orecchiette, fettuccine i još mnogo toga.

1. Umak od zelenih maslina

  • sol i svježe mljeveni crni papar
  • pola šalice maslinovog ulja
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg kopra
  • 1 žličica sitno ribane korice limuna
  • 4 fileta konzerviranih inćuna
  • 1 mali češanj češnjaka
  • 1 šalica nasjeckanog svježeg peršina
  • ½ šalice nasjeckanog svježeg bosiljka
  • 1 šalica zelenih maslina bez koštica
  • 3 žlice kapara
  • ½ šalice ribanog parmezana
  • 2 žlice svježeg limunova soka

U mužaru izmješajte inćune i češnjak. Dodajte kopar, peršin, bosiljak, masline, kapare i maslinovo ulje. Unutra naribajte koricu limuna i dodajte sok od limuna. Sve posolite i popaprite te dodajte pola šalice ribanog parmezana. Poslužite sa al dente kuhanim špagetima.

Savjet: Ukoliko ipak imate volje paliti štednjak, na malo maslinova ulja prepržite sitne komadiće kruha sa češnjakom i pospite po umaku i tjestenini.

2. Umak od rajčice i lješnjaka

  • ½ šalice lješnjaka
  • 1 kg rajčica
  • 1 žličica soli
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žličica mljevene crvene paprike
  • 1 šalica bosiljka
  • 2 male tikvice
  • ¼ šalice maslinovog ulja
  • svježe mljeveni crni papar
  • 1 šalica slane ricotte

Štapnim mikserom izmiksajte rajčice, češnjak, mljevenu crvenu papriku, bosiljak, lješnjake i sol u pire. Dodajte naribane tikvice, maslinovo ulje i svježi mljeveni papar. Prelijte preko svježe tjestenine po izboru i na vrh namrvite slanu ricottu.

3. Pesto od špinata i kelja

  • 1 mala hrpica špinata bez stabljika
  • 1 mala hrpica kelja
  • sol
  • 3 češnja češnjaka
  • ½ šalice ribanog parmezana
  • 1 šalica maslinovog ulja
  • ½ šalice prženog kikirikija
  • 1 žlica sitno naribanog limuna
  • 1 žlica svježeg soka od limuna
  • svježe mljeveni crni papar

Grubo nasjeckajte povrće i stavite ga u multipraktik. Dodajte češnjak, parmezan, maslinovo ulje, kikiriki, koricu i sok od limuna. Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Začinite solju i paprom. Poslužite na al dente kuhanim šurlicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 06:15