‘SLOBODA JE NAJVAŽNIJA‘

Priznati digitalni magazin s 4 milijuna čitatelja mjesečno objavio intervju s Mladenom Rožanićem

 Boris Kovacev/Cropix/Cropix
Designboom je objavio opsežan intervju s poznatim istarskim vinarom

Priznati digitalni magazin Designboom koji čita oko 4 milijuna čitatelja mjesečno objavio je intervju s hrvatskim vinarom Mladenom Rožanićem. Designboom pokrenut je 1999. kao prvi digitalni magazin s fokusom na arhitekturu i dizajn. Designboom danas je jedna od najpopularnijih publikacija koja se bavi tematikom arhitekture i dizajna i donosi najnovije vijesti i zanimljivosti iz oba svijeta.

image
Goran Sebelic/Cropix

Kad su mediji objavili prve nacrte projekta nove vinarije i hotela Mladena Rožanića u Motovunu bilo je jasno da će to biti doista spektakularno zdanje. Rožanićeva inicijalna ideja bila je pod jednim krovom objediniti ljubav prema vinu i hrani. Kameno zdanje nekadašnje zgrade komunalnog podruma Motovuna iz 1902. koji je car Franjo Josip I osobno otvorio bio je savršen odabir da se ondje smjesti Wine & Heritage hotel Roxanich u čijem podnožju na pet etaža se prostire vinski podrum. Za realizaciju i ideju projekta najzaslužniji je renomirani arhitekt Idis Turato.

image
Goran Sebelic/Cropix
image
Goran Sebelic/Cropix
image
Goran Sebelic/Cropix
image
Goran Sebelic/Cropix
image

Motovun Roxanich

Mladen Rožanić opisao je kako arhitektonsko remek djelo Turata odražava Roxanichevu filozofiju gdje je istaknuo upravo prethodno spomenutu ideju da je htio objediniti ljubav prema prirodi i enogastronomiji pod jednim krovom, a uvelike je pomogla i činjenica da Roxanicha i Turata veže snažno prijateljstvo. Također, Roxanich je u intervjuu istaknuo kako mu je sloboda najvažnija stvar u životu te da smatra da sloboda razmišljanja i poštenog djelovanja vodi do istinskog, jednostavnog, ali autentičnog načina razumijevanja života i ravnoteže uma, tijela i duha.

"Ljepota života je u rastu i razvoju. Nisam bio ista osoba 2000., 2010., a pogotovo to nisam danas. Moje vještine i rutine su se promijenile. To možemo primijeniti i na vino. Nikad ne pokušavam ponoviti okus prethodne godine. Pokušavam dati svoju interpretaciju berbe", izjavio je Mladen Roxanich za Designboom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. ožujak 2024 22:45