SVI SU LUDI ZA...

Probali smo hit jelo sa zagrebačkog Fuliranja, svi hvale varijantu s kobasicom, a nama je top ona s karamelom

Ako niste od onih koji se vole žaliti na cijene i volite isprobati nešto poznato, ali upakirano u malo drugačiju formu, kronut iz Boogie Laba mogao bi biti dobar odabir za vas

Jedna od popularnijih kućica ovogodišnjeg Fuliranja svakako je ona zagrebačkog Boogie Laba. Budući da su i inače poznati po inovativnim jelima koje nude na festivalima, i ove godine posjetiteljima na svojoj adventskoj kućici odlučili su predstaviti nešto drugačije od klasičnih fritula i krafni te nude kronut u slanoj i slatkoj varijanti.

image
Nera Simic/Cropix

Kronut (najčešći naziv je cronut) je inače pecivo koje oblikom podsjeća na američki donut ili krafnu s rupom, a napravljeno je od tijesta za kroasane, od čega i dolazi sam naziv. Na njihovoj kućici na Strossmayerovom trgu možete kušati kronut u pet varijanti, a sve ih rade tako da oblikovano tijesto prže u dubokom ulju, a zatim pune slanim i slatkim dodacima. S obzirom na to da prženo tijesto općenito ubrajamo među ultimativni zimski comfort food, jasno nam je i zašto su svi toliko ludi za fotogeničnim kronutima.

Slane varijante režu na pola i pune kobasicom s kiselim kupusom ili trganom junetinom, šalšom i rikulom, dok od slatkih nude punjenje od pistacije i limuna, zatim mandarine i kokosa te slane karamele i kikirikija.

image
Nera Simic/Cropix

Prilikom obilaska Fuliranja isprobali smo kronut s kobasicom i kupusom koji je bio dosta blaži nego što smo očekivali, nije nam sjeo teško, a zaključili smo da je tome doprinio kiseli kupus koji je lijepo osvježio cijelu kombinaciju. Tijesto je bilo hrskavo, blago slatkasto i ovo jelo, složili smo se svi za stolom, zapravo je idealna opcija za one koji na Adventu vole pojesti kobasicu, ali su im dosadile klasične kombinacije s pecivom.

Osim slanog, isprobali smo i slatki kronut s karamelom i kikirikijem koji je također bio nevjerojatno hrskav, čak i nakon što se ohladio i odstajao. Nije bio presladak, tijesto je bilo lijepo razlistano, a karamel umak ukusan. Jedina zamjerka kod obje varijante kronuta jest to da su ipak malo nespretni za uživanje. Naime, već pri prvom zalogaju primijetili smo da tijesto bježi na sve strane, a kada smo kušali slatki kronut, otpao nam je dio kreme, tijesta i kikirikija. Stoga, ako se odlučite počastiti ovom poslasticom, savjetujemo da pronađete mjesto samo za sebe, bez previše gužve, i u miru uživate bez naglih pokreta.

image
Nera Simic/Cropix

Na kraju ono najvažnije – cijena. Slani kronut na Fuliranju na kućici Boogie Laba platit ćete 7 i 8 eura, a slatki 6. Budući da je u pitanju konkretna porcija nakon koje, sigurni smo, nećete ostati gladni, a i pod predpostavkom da ste na Advent došli svjesni nešto viših cijena, ova nam se i ne čini tako visoka s obzirom na dobiveno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 08:43