KAD SE TRUD ISPLATI

Projekt ‘The Signature Dish: 4 of a Kind‘ Maistre i istarskih chefova dobitnik je nagrada za najbolje događaje na svijetu

"Ovo je potvrda da se može stvarati drukčije. Iz uvjerenja, iz poštovanja, iz emocije", poručuju iz Maistre

Projekt ‘The Signature Dish: 4 of a Kind‘, iza kojeg stoji grupacija Maistra, osvojio je dvije nagrade na Eventex Awards za 2025. godinu., i to u kategorijama GALA Event i Experientala Event. Posebno su ponosni na to što su izabrani od čak 1239 prijava iz 59 zemalja i šest kontinenata, koji uključuju projekte poput zatvaranja Olimpijskih igara u Parizu, Coldyplayeve svjetske turneje, UEFA EURO Fan Festivala i Luis Vuitton America‘s Cup Trophy Tour.

‘The Signature Dish: 4 of a Kind‘ događaj je koji predstavlja poseban iskorak u promociji održivog kulinarstva, povezujući vrhunske chefove s lokalnim proizvođačima kako bi se kroz umjetnost gastronomije prenijela poruka o važnosti smanjenja otpada, očuvanja resursa i održivih praksi.

U pitanju je, zapravo, nesvakidašnja serija kulinarskih doživljaja te prilika u kojoj četiri impresivna imena gourmet scene pripremaju niz ekskluzivnih večera u vrhunskim istarskim restoranima s Michelinovom zvjezdicom ili preporukom.

U sklopu događaja ‘The Signature Dish: 4 of a Kind‘ večere priređuju chef Vella, chef restorana Cap Aureo, smještenog u Maistrinom Grand Park Hotelu Rovinj, chef Scarello i chef Lorenzo Lai iz restorana Agli Amici Rovinj**, chef Đekić iz restorana Monte* te chef Pejčinović iz restorana Meneghetti.

image
Ustupljena Fotografija/

"Inovativni luksuz kroz održivost. Kombinacija gastronomije, umjetnosti i ekološke osviještenosti. Bezbrižno elegantno, ali duboko odgovorno. Pravi pionir u redefiniranju luksuznog iskustva", bio je jedan od komentara kojim je ‘The Signature Dish: 4 of a Kind‘ opisao žiri koji je projektu dodijelio nagradu.

image
Press/
image
Ustupljena Fotografija/

"Ovo je bilo zaista prekrasno i značajno iskustvo. Moram posebno istaknuti koliko su fotografije i video bili impresivni – vizuali su odmah prenijeli atmosferu, detalje i emociju, i omogućili mi da se povežem s projektom na dubljoj razini. ‘The Signature Dish: 4 of a Kind‘ istaknuo se ne samo kulinarskom ambicijom, već i nevjerojatnim skladom između gastronomije, pripovijedanja, održivosti i kulture. Stvoriti ovakav projekt s ograničenim budžetom, uz nulti otpad i snažnu podršku mladim kulinarskim talentima – to nije mali podvig. Pokazali ste da luksuz ne znači višak, već svrhu, pažnju i emocionalni utjecaj. Ovo nije bila večera. Ovo je bilo iskustvo koje potiče razmišljanje, razgovor i povezanost – primjer kako srce, namjera i kreativno vodstvo ostavljaju dugotrajan dojam”, komentirala je Rhiannon Downie-Hurst, Bride Club ME.

image
Ustupljena Fotografija/

Iz Maistre, pak, poručuju, ‘The Signature Dish‘ nisu zamislili kao spektakl, već kao iskustvo koje govori o mjestu, ljudima, sezoni i emociji. Bez suvišnih efekata, ali s potpunom pažnjom.

"Za kraj, ovo nisu samo prijave i priznanja. Ovo je potvrda da se može stvarati drukčije. Iz uvjerenja, iz poštovanja, iz emocije. Da i dalje postoji prostor za projekte koji ne viču, nego ostaju."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. prosinac 2025 10:46