SJAJNA IDEJA!

Prolistali smo besplatnu kuharicu za one koji su zbog koronavirusa izgubili osjet mirisa i okusa

 @lifekitchencookery Instagram/ Screenshot/
Kuharica sadrži 18 sjajnih recepata i besplatno je možete preuzeti već danas

O virusu koji je poharao svijet možda ne znamo puno, ali znamo dovoljno da ga možemo prepoznati, a upravo je gubitak osjeta okusa i njuha jedan od najčešćih simptoma. Da za jednog gurmana nema ništa gore od toga da ne osjeća miris i okus hrane u kojoj toliko uživa, odmah je shvatio i Ryan Riley, Englez koji je osmislio kuharicu s 18 recepata namijenjenih upravo onima koji su isto osjetili na svojoj koži.

image
@lifekitchencookery Instagram/

Njegova e-knjiga nosi naziv "Taste and Flavour", podijeljena je na tri tematska poglavlja i sadrži, između ostalog, recepte za grickalice s limunom i fetom, tacose od ananasa, juhu od rajčice i potpuno drugačiju tjesteninu sa sirom. Prolistali smo kuharicu i posebno nam se svidio recept za ljute noodlese, a svakako planiramo isprobati i pečene zobene pahuljice s vanilijom, kardamonom i malinama.

Zanimljivo je spomenuti i kako se Riley ovom tematikom bavio i prije kako bi pomogao oboljelima od raka koji su također izgubili osjet mirisa i okusa pa mu je, kako je rekao za Mashable, ovo bio logičan korak dalje. Rekao je i kako mnoge oboljele od Covida posebno odbijaju češnjak, luk, jaja i pečeno meso pa je tako osmislio recepte koji ne uključuju navedene namirnice.

image
Screenshot/

U kreiranju kuharice pomogla mu je i poslovna partnerica Kimberly Duke te profesor Barry Smith koji se i inače bavi istraživanjem gubitka osjeta okusa i mirisa povezanog s virusom Covid-19. Kada su zajednički osmislili nešto više od 150 recepta, kako bi bili sigurni da svi funkcioniraju savršeno, poslali su ih 20-ak svojih poznanika koji su imali navedene simptome i, uz njihove komentare i kritike, došli na 18 recepata koji se sada nalaze u virtualnoj kuharici.

Kuharicu možete besplatno preuzeti na službenoj stranici Life Taste.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 21:23