BOGATA PONUDA

Pronađen meni iz 1913., pogledajte u kakvim se bogatim jelima uživalo prije više od 100 godina

 @leafonboldst Instagram
Pronađen meni iz 1913. koji donosi detalje o nekadašnjoj bogatoj gastronomskoj ponudi

Vlasnica restorana Leaf u Liverpoolu, Natalie Haywood, s tamošnjim je medijima podijelila vijest kako je pri nedavnoj renovaciji njezinog lokala sa stropa doslovno otpao komadić povijesti. Naime, dok su preuređivali jednu od prostorija u restoranu, otkrili su meni s datumom 15. siječnja 1913. godine i natpisom "Yamen Cafe and Tea Rooms".

Na meniju su ispisana jela koja su se služila prije nevjerojatnih 108. godina, a među njima se nalaze i irski gulaš, brizle s graškom, jastog, špageti, teletina, slatki zalogaji od banane te nekoliko vrsta čaja, piše CNN Travel.

Haywood je pojasnila i kako je upravo ulica u kojoj se nalazi njezin lokal nekada bila ekskluzivno mjesto, pa stoga i ne čudi toliko bogata ponuda hrane. Osim toga, dodala je, Liverpool je u to vrijeme bio prilično bogat grad. Nada se kako će pronađene primjerke zadržati pa zatim i izložiti u svom lokalu, a rekla je i kako je dva jela s menija odlučila uvrstiti i na svoj. U pitanju su irski gulaš i jelo koje se naziva Welsh rarebit, a u pitanju je varijanta tosta s umakom od sira. Osim toga, planira organizirati i posebne večere u sklopu kojih će gostima pripremati jela s davno izgubljenog menija.

Osim menija, tijekom renovacije pronašli su i konobarsku kapu s natpisom "Yamen" te upute za igranje engleske kartaške igre.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. prosinac 2022 18:19