IDEM NA KAVU

Pronašli smo konačno dobru instant kavu čokoladnog okusa, a nema ni šećera ni aditiva

cold brew i nut hazel
 Ivana Ćosić
Ljubitelje kave posebno bi mogla razveseliti vijest o novom proizvodu na tržištu

Bruno Balen i Nika Pintar, par su koji se na hrvatskom tržištu već istaknuo sa svojom jedinstvenom linijom funkcionalne fermentirane hrane Cidrani o kojoj smo pisali, a dobila je internacionalna priznanja za inovativnost. No, istovremeno u svom kreativnom laboratoriju razvili su i Niksen. Dakle, radi se o prvoj hrvatskoj instant cold brew kavi u prahu, snage 1,5 espressa. Topiva je u hladnoj vodi, pa je jednostavna za upotrebu i prilagođena današnjem užurbanom načinu života. Dobro funkcionira i u smoothiju. Radi se o 100% arabica kavi, bez aditiva ili šećera i za razliku od regularne "instantice" ima pravi okus kave koja neodoljivo podsjeća na karamelu i čokoladu.

"Naša vizija je kreirati holistički koncept koji objedinjuje prehranu, pokret, edukaciju i fizičke prostore koji potiču razvoj kreativnosti, kognitivnog performansa i neurogeneze.", kaže Nika i dodaje kako svakodnevno rade na razvoju novih recepata u vlastitoj kuhinji i da proces istraživanja nikad ne prestaje.

image
cold brew i nut hazel
Ivana Ćosić
image
cold brew i nut hazel
Ivana Ćosić


"Vjerujemo u budućnost bez rafiniranog šećera. Upravo zato smo uz Niksen Cold Brew razvili i Nut-Hazel, krem organski snack od najfinijeg talijanskog lješnjaka bez šećera. Zaslađen je s malo sirovog meda i sadrži manje od 2 grama ugljikohidrata po porciji, a istovremeno je vrlo hranjiv i visoko kaloričan zbog čega daje osjećaj sitosti. Odličan je prije treninga ili kada znamo da nemamo vremena sjesti i pojesti kvalitetan obrok prije idućeg sastanka. Također, mi ga uvijek nosimo sa sobom na planinarenje, kao i cold brew, jer je tako praktičan", objasnio je Bruno i otkrio kako je ideja o Niksenu započela za vrijeme istraživanja Like na električnim biciklima.

Instant kavu i organski zalogaj od lješnjaka možete kupiti u specijaliziranim prodavaonicama zdrave hrane poput zagrebačke Mrkvice, Grge Čvarka, Food Experta i Vitrine. Kutija Niksen Cold Brewa koja sadrži 12 vrećica košta 115 kuna, dok je kutija krem organskog snacka (12 pakiranja) 129 kuna

image
cold brew i nut hazel
Ivana Ćosić


Za kraj, pripremila nam je i dva recepta za prave kavoljupce - jedan topli i jedan hladni.

COLD BREW COFFEE TONIC

Brzi recept za osvježavajući tonik s kavom, popularno zvani tonic espresso, gotov u sekundi.

Za recept je potrebno:

1 Niksen Cold Brew kava
Tonik po želji
Listići mente
Led

U čašu je potrebno uliti 100 ml tonika, dodati jednu Niksen Cold Brew kavu i promiješati. Po želji dodajte kockice leda i listiće mente za dekoraciju i uživajte u osvježavajućem napitku s okusom kave u trenu.

KAVA S OKUSOM LJEŠNJAKA

Kremasta poslastica bogata zdravim masnoćama zbog kojih se balansiranije otpušta kofein, odnosno prevenira se uspon i pad u energiji.

Za recept je potrebno:

1 Niksen Nut-Hazel krem snack
1 espresso
20 ml vruće vode

U visoku posudu uliti espresso, vruću vodu i dodati jedan Nut-Hazel. Promiksati blenderom do kremoznosti i uživati u novoj dimenziji kave. Napomena: bitno je koristiti blender, a ne samo promiješati, kako bi se masnoće stopile s kavom i kreirala idealna tekstura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:42