USKORO NOVO

Prošle godine osvajali su pizzom i sarmom, ove sendvičima, a ovog ljeta otvaraju i prvi restoran u Zadru

 Lucija Ocko/Cropix
Ovogodišnji Pizza Festival Zagreb, osim dobrom pizzom, obilježili su i popularni sendviči s kućice Poma

Kada smo ovih dana posjetili Pizza Festival Zagreb, primijetili smo kako se velik broj ljudi zadržava upravo kod kućice Poma. Ovdje se, naime, nude veliki, bogato punjeni sendviči cijena kojih se kreće oko 10 eura. Pri obilasku festivala, i sami smo isprobali dvije varijante, sendvič s roastbeefom te sendvič s mortadelom i stracciatellom i, iako nam se ovaj drugi svidio nešto više, zapravo bismo oba vrlo rado ponovili. Također, iako se mnogima cijena može učiniti previsokom, mala je vjerojatnost da ćete nakon ovako bogato punjenog sendviča ostati gladni.

image
Lucija Ocko/Cropix

Nakon kušanja, u kratkom razgovoru s vlasnikom kućice Poma Vedranom Božičevim, koji inače stoji i iza festivalskoj publici sada već dobro poznatog brenda Picnic, otkrili smo da sendviče rade s focacciom iz Kroštule koja na njihovu kućicu stiže gotovo do kraja pečena, a potom je oni završavaju i pune kako bi kupci mogli uživati u još vrućim sendvičima.

image
Lucija Ocko/Cropix

Osim načina pripreme, Vedran nam je otkrio i kako ovog ljeta u Zadru sa svojim timom otvara prvu fizičku lokaciju Pome, koja će se nalaziti, kako nam je rekao, u blizini Kalelarge. Nudit će sendviče i pizze koji će se moći kupiti za van ili u lokalu pojesti s nogu. Planiraju nastaviti suradnju s Kroštulom pa će tako focaccie i tijesto za pizzu, koju su nudili na prošlogodišnjem Pizza Festivalu i koje smo i sami tada uvrstili među najbolje, dolaziti u sourdough varijanti, a ponudu će, uz nekoliko stalnih klasika, mijenjati ovisno o sezoni.

image
Lucija Ocko/Cropix

Osim prošlogodišnjom pizzom, zagrebačku su publiku osvojili i sarmom s malim zaokretom koju su nudili na Fuliranju prošlog prosinca. Budući da su se na sceni pojavili tek nedavno, a od festivala do festivala ne prestaju osvajati ponekad prilično zahtjevnu publiku, za očekivati je i da oni željni malo drugačijih sendviča i pizza neće ostati razočarani kada se Poma u Zadru ovog lipnja napokon otvori.

Njihove sendviče još danas i sutra, u subotu i nedjelju, možete isprobati na Pizza Festivalu Zagreb.

O SENDVIČIMA SMO PISALI...

Pomini sendviči punjeni su nadjevima kao što su roastbeef s tikvicama, mozzarellom i acetom od smokve, zatim stracciatella, pesto od pistacija, mortadela, rukola i grana Padano, a tu je i sendvič s mozzarellom, mortadelom, kruškom i kremom od tartufa te caprese sendvič s mozzarellom, pestom od bosiljka, mišancom i rajčicama. Sendviči su zbilja veliki i zasitni pa ekipu na kućici možete zamoliti da ih prepolovi kako biste ih mogli i dijeliti. Naš favorit je iznenađujuće lagana i kremasta kombinacija stracciatelle i mortadele za koju ćete ovdje izdvojiti 9,50 eura. Cijena je ista i za sve druge sendviče, osim za caprese varijantu, koja će vas koštati 8,50 eura. Što još isprobati na Pizza Festivalu Zagreb pročitajte ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 20:57