GDJE NA NEDJELJNI RUČAK?

Prošlo je 6 mjeseci od otvorenja, a svi još uvijek pričaju o zagrebačkom restoranu koji nudi fileke i puricu s mlincima

 Bistro Točkica Facebook/
Kada ste u potrazi za restoranom s dobrom domaćom hranom, s Točkicom ne možete pogriješiti

Kada su u travnju otvorili svoja vrata, vlasnici bistroa Točkica odlučili su pucati na nostalgiju. Ponudili su svojim gostima klasike kao što su fileki, pašticada i purica s mlincima i nije trebalo proći previše vremena da se glas o ovom mjestu proširi po cijelom gradu. Danas, pola godine kasnije, Točkica je jedna od omiljenih zagrebačkih adresa, posebice onima koji od svega uvijek najradije biraju dobar tradicionalni ručak.

image
Bistro Točkica/

Jela za ekipu iz Točkice osmislio je Mario Čepek, koji je i obučio tim, a odluka je od samog početka bila posluživati domaću hranu kakvu su kuhale bake, a kakvoj se i sami danas rado vraćamo. Jetrica na naglo s restanim krumpirom ili brudet od grdobine s paletnom, pohani picek, janjeća koljenica, štrukli, tafelšpic, peka ili simpatično prezentirana plata s pršutom koji dolazi na štriku, samo su dio onoga na što se gosti već pola godine vjerno vraćaju. Sami peku i kruh, a ponose se i dobro osmišljenom vinskom listom.

image

Fileke uglavnom nude utorkom

Bistro Točkica Facebook/
image

Purica s mlincima na malo drugačiji način

Bistro Točkica Facebook/

Porcije i cijene su poštene, kreću se uglavnom oko 10-ak eura za glavna jela pa i ne čudi što sve više zagrebačkih gurmana upravo ovo mjesto daleko od centra bira za dobar ručak, kako usred tjedna, tako i vikendom.

Dobro je dodati i kako, osim u restoranu na adresi Maceljska ulica 21, ekipu iz Točkice petkom možete pronaći i na Place Marketu na zagrebačkom Dolcu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 03:26