StoryEditor

Provjerena receptura slatkih minijatura

Ovi čokoladni trufflesi utažiti će i najveću žudnju za slatkim
Assorted dark chocolate truffles with cocoa powder, biscuit and chopped hazelnuts over baking paper, selective focus

Ove slatke male minijature ne trebaju se peći, ali morati ćete se naoružati strpljenjem – prije izrade zavodljivih kuglica smjesa se mora jako dobro ohaditi kako biste ih moglu uvaljati u kakao prah.

Savršeno pašu uz čašu crnog vina.

Trebati će vam:

  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • 100 g tamne čokolade (58-62% kakaa)
  • 100 g mliječne čokolade
  • 50 g maslaca
  • kakao u prahu

 

Marko Miščević

Foto: Marko Miščević/CROPIX

Zagrijte vrhnje za kuhanje na srednjoj vatri dok se mjehurići ne počnu pojavljivati oko ruba posude. Maknite posudu s vatre i dodajte čokoladu. Miješajte dok se čokolada ne otopi, a zatim umiješajte maslac. Ostavite u hladnjaku dok se u potpunosti ne ohladi. Stavite kakao prah u plitku posudu. Žličicom uzimajte čokoladu i između dlanova formirajte kuglicu veličine oraha. Kuglicu uvaljajte u kakao prah. Trufflese stavite natrag u hladnjak. Po želji, čokoladne tartufiće možete uvaljati u bademe, lješnjake, orahe ili bilo koje druge orašaste plodove. Otvorite bocu dobrog crnog vina i uživajte!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. rujan 2020 21:15