LJETO NA JARUNU

Provjerili smo ponudu na zagrebačkom Food truck festivalu, favoriti su Cubano i indijski ražnjići

 Ivana Nobilo/Cropix
Nedaleko od Aquariusa ponovno su se parkirali kamioni i prikolice u kojima se kuha, prži, peče i reže ukusna ulična hrana

Nakon što su prošle godine spasili sezonu uživanja u festivalskim poslasticama organizirajući prvi pravi Food Truck festival u Hrvatskoj i to na Jarunskom jezeru nedaleko od poznatog kluba Aquarius, ekipa iz agencije A4, koja stoji iza brojnih domaćih glazbenih festivala, ponovno je na Jarunu. Do 4. srpnja možete uživati u dobroj glazbi i još finijoj hrani, a na ukupno sedam različitih punktova svatko će naći nešto za sebe.

image
Ivana Nobilo/Cropix


Sočni burgeri

Ako ste ljubitelj pažljivo mariniranog i dugo pečenog mesa, obavezna postaja neka vam bude BarBaQ kamion pravog majstora od zanata Mojmira Žuvele. Naša je preporuka svakako vrući Cubano sendvič sa sporo pečenom vučenom svinjetinom, topivim sirom, kuhanom vratinom, kiselim krastavcima koje sami rade te umakom od senfa i meda.

Drugi favorit svakako je i sočni Smash burger za koji mljeveno meso oblikuju u kuglu, malo zapeku da se dio mesa karamelizira, a zatim ga stisnu te puste da se još kratko peče, s obje strane prekriju sirom i smjeste u meko brioche pecivo pripremljeno na maslacu. Mojmir Žuvela zadovoljan je sjajnom atmosferom, kako među kuharima, tako i među posjetiteljima.

"Ovdje dolaze obitelji s djecom i ljudi koji ciljano dođu jesti, a ne samo piti. Upravo zato je jako ugodno na festivalu i svi se opušteno osjećaju."

image
Ivana Nobilo/Cropix

Iduća stanica neka vam bude elegantna srebrna prikolica Filipa Eterovića nazvana Munchy u čijoj je ponudi pravi adut - pržena tortilja. Iako postoji nekoliko inačica, posebno su ponosni na wrap s pršutom, brie i posnim sirom, rukolom, rajčicama, pestom i češnjakom. Zasitna tortilja dodatno je hrskava, najbolja je vruća, a predstavlja izvrsnu podlogu za uživanje u koktelima, vinima i pivu na vruće dane. Ako ne jedete meso, vege curry će vas oraspoložiti, a zasladite se Hong Kong bubble wafflom!

image
Ivana Nobilo/Cropix


Ljubitelji burgera s pomakom svoj će slasni obrok pronaći u kućici Burger & Beer Bar Mrav & Restoran Lobby u kojem preporučuju Baš naš burger. Naime, u brioche pecivu, osim junećeg mesa iz hrvatskog uzgoja, skrivaju se još i čips od tartufa, meko pečeno jaje na oko, iceberg salata, kupus i krema od bijelog tartufa.

"Ljude iznenadi kombinacija tartufa i jaja u burgeru jer nije baš česta, ali im bude otkriće. Inače je burger baš zasitan, nakon njega možete fino u travu na spavanje", nasmijao se Karlo Benko i dodao da svima na festivalu većinom treba do 10 minuta da izbace jelo jer se sve radi po narudžbi.

image
Ivana Nobilo/Cropix


Od Amerike do Indonezije

Sestre Ajtić su sa svojim Loaded truckom na prošlogodišnjem Food Truck festivalu gostovale samo desetak dana, no ove će godine biti cijeli period do početka srpnja i za posjetitelje će spremati hot dogove, nachose, pržena krilca i za vruće dane kao stvoren frosé, odnosno osvježavajući miks roséa, vodke, limunade i leda. Svakako kušajte Cali hot dog sa sirom i jalapeño papričicama, onaj njujorški s kiselim kupusom, kao i ljutkasta pržena krilca.

image
Ivana Nobilo/Cropix


Apululu je prava adresa za sve ljubitelje indonezijske hrane. Sprema je Nizozemac Richard Heins, koji će rado s vama popričati o meniju i svom zanimljivom životu dok sate ražnjiće premazuje kombinacijom papra i soje prije okretanja na duguljastom roštilju na ugljen. Imajte pritom na umu da samo utorkom i srijedom Heins sate ražnjiće od piletine i svinjetine priprema na roštilju na ugljen i zatim poslužuje s rižom i salatom od krastavaca, a kaže da mu je ostatak tjedna jako popularan Vege box s rezancima, povrćem i svježim umakom od kikirikija, kokosova mlijeka, češnjaka i paprike.

image
Ivana Nobilo/Cropix


Za slastice se brinu u Amelie gdje možete uživati u njihovim provjerenim klasicima po pitanju kolača, ali i sladoleda, kao i u Nadinim fritulama čije ukusno tijesto možete nadopuniti umakom od čokolade, Nutellom, hrvatskim marmeladama ili samo šećerom i cimetom.

image
Ivana Nobilo/Cropix


Srijedom imaju i program Chef na kotačima u sklopu kojeg će jela pripremati Nastasja Chiara Petrić (23. lipnja) i Marko Palfi (30. lipnja), a ovu je srijedu svoja jela spremao Mate Janković. Iako je osmišljen kao kulinarski show, jela koja će u sklopu programa chefovi pripremati moći će se kušati do kraja tjedna.

VAŽNE INFORMACIJE

● Food Truck festival na Jarunu održava se do 4. srpnja i to od ponedjeljka do petka od 16 do 23 sata, a vikendom je radno vrijeme od 11 do 23 sata

● Zbog velikog interesa, Food Truck festival od 17. lipnja do 11. srpnja prvi se put održava i u Rijeci i to u Nugentovom parku ispred Trsatske gradine

● Nakon zatvaranja zagrebačkog izdanja, Food Truck festival putuje i u Kostrenu, gdje će u uvali Žurkova od 24. srpnja do 1. kolovoza posjetitelji moći uživati u hrani pripremljenoj na gurmanskim kamionima, da bi se festival u kolovozu ponovno vratio u Zagreb da isprati ljetnu sezonu

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 19:38