SJAJAN USPJEH

PRVI PUT U POVIJESTI: Hrvatski gin dvojice pilota proglašen je najboljim na svijetu!

 Old Pilot's Gin Facebook page
 

„Ma što da vam kažem, doslovno sam skakao od sreće. Onda smo provjerili još nekoliko puta na službenim stranicama jer nismo mogli vjerovati svojim očima. Pazi, mi smo osvojili trofej za najbolji gin na svijetu! Ma, evo, još ne možemo vjerovati!“ podijelio je s nama svoje ushićenje Hrvoje Bušić, koji je uz Tomislava Anadolca najzaslužniji za sjajan uspjeh Old Pilot´s Gina na prestižnom natjecanju IWSC u Londonu.

Ustupljene fotografije Old Pilots Gin

Naime, spomenuti dvojac stoji iza jedinstvenog gina koji spada u London Dry kategoriju, a jučer su saznali kako je njihov Old Pilots Gin proglašen najboljim na svijetu tako što su osim zlatne medalje na IWSC-u (International Wine & Spirit Competition) osvojili London Dry Category Trophy (sve zlatne medalje ponovno ulaze u natjecanje i bira se najbolji od najboljih, a pobjednik je samo jedan na svijetu). Ovo je prvi puta da je na spomenutom natjecanju koje se održava od 1969. trofej u destilatima zauzima hrvatski proizvod.

Ustupljene fotografije Old Pilots Gin

Njihov uspjeh je daleko od slučajnog. Iako su tek nešto više od godinu dana na tržištu, 2018. proglašeni su najboljim hrvatskim craft ginom dok su na ovogodišnjem San Francisco Spirits Competition dobili zlato. Spomenuta međunarodna natjecanja doista su dva najvažnija na svijetu, a najviša odličja zaslužena na istim afirmirala su brojne male destilerije.

Ustupljene fotografije Old Pilots Gin

Priča koja stoji iza Old Pilot´s Gina doista je zanimljiva, radi se o dvojici zaljubljenika u destilate i visine. Hrvoje i Tomislav upoznali su se na akademiji za vojne pilote prije dvadesetak godina, a destilati su oduvijek bila njihova strast. Budući da se trend gina krenuo pokoravati svijet, ozbiljno su razmišljali o pokretanju vlastite destilerije i dobro da jesu jer se danas mogu pohvaliti najboljim na svijetu. Destilerija simboličnog naslova „Duh u boci“ proizvodi craft gin koji je u potpunosti hrvatski proizvod koristeći lokalne aromate poput lišća maslina, borovice iz Otočca, kadulju, lavandu, anđeliku i narančinu koricu. Cjelokupni brending i vizualni identitet djelo je zagrebačkog Kofeina. Njihova mala, ali vrlo moderno opremljena destilerija opremljena je nizozemskom tehnologijom što ne čudi budući da je Hrvoje na edukaciju otišao i Nizozemsku gdje je i postao certificirani destiler.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. siječanj 2023 15:31