BARILLA KVALITETA

PUNOĆA OKUSA U TEGLICAMA: Pet razloga zašto je uvijek bolje izabrati Barilla umake?

 Arhiva fotografija Barilla
Ako ste se ikad premišljali koju teglicu umaka odabrati za vaš brzinski ručak ili večeru ovih nekoliko informacija bi vam moglo olakšati odluku.

Obiteljska tvrtka Barilla počela se baviti proizvodnjom tjestenine prije više od 140 godina u maloj radionici u središtu Parme. Tijekom četiri generacije, razvila se u najvećeg proizvođača hrane u Italiji, uz poštivanje kvalitete, tradicije i vrijednosti.

Misao vodilja: „Dajmo ljudima hranu koju bismo dali svojoj djeci.“

Barillnu misao vodilju možemo ispuniti jedino ako se brinemo za planet jednako kao i za sebe: "Dobro za tebe, dobro za planet". To je naš jedini način poslovanja, usredotočen na dobrobit ljudi, životinja i okoliša. To je obveza koja obilježava sve što činimo, od polja do tanjura.

DOBRO ZA TEBE znači poticanje zdravog stila života i održive prehrane u skladu s mediteranskom prehranom.

DOBRO ZA PLANET znači odgovorno upravljanje emisijama stakleničkih plinova i potrošnjom vode u svim našim postrojenjima.

Osim tjestenine, tu su i umaci

Svi umaci rađeni su pod stručnim okom udruženja chefova u Parmi, a inspiraciju za recepture crpe iz dugogodišnje talijanske tradicije uz dodatak kreativnosti i originalnog "štiha".

Ulja u proizvodima

Umaci s rajčicom ukorijenjeni su u mediteransku prehranu i zato su neizostavni dio palete Barilla umaka. U svojim recepturama koriste jedino maslinovo ulje te suncokretovo ulje s visokim udjelom oleinske kiseline, a nezasićene masti garantiraju stabilnost proizvoda.

Bucnch of raw spaghetti with a truss of tomatoes in a rustic scene
Arhiva fotografija Barilla / stockcreations - Fotolia

100% razgradivo

Sva pakiranja su u staklenoj ambalaži kako bi se sačuvala kvaliteta samog proizvoda, dok se staklenke i poklopci mogu u potpunosti razgraditi.

Talijanski proizvod

Sve rajčice koje su sastavni dio Barilla umaka su uzgojene i prerađene u Italiji i to po GAP certifikatu (Global Good Agricultural Practices). Za pripremu poznatog pesto genovesea također se koristi bosiljak koji je uzgojen i prerađen u Italiji.

Posebnu pažnju polažu na izbor mesa, sam uzgoj, preradu, higijenu, prijevoz, zdravlje i sve što ide u proces od uzgoja preko prerade do namirnice na stolu.

Processed with VSCO with e3 preset
Arhiva fotografija Barilla

Kao kod kuće

Umaci su pripremljeni baš kao kod kuće. Listovi bosiljka blendani su na sobnoj temperaturi kako bi sačuvali svježinu, aromu i okus, a ostalo začinsko bilje u drugim umacima dodano je pred kraj kuhanja i na niskim temperaturama kako bi sačuvalo punoću okusa.

Bosiljak je uvijek bran u rano jutro prije jakog sunca, kako bi zadržao svoju svježinu, a većina namirnica stigne do prerade u samo nekoliko sati.

Kontrola kvalitete

Što se tiče smrznutog povrća; i ono je brano na samom vrhuncu svoje sezone kako bi zadržalo maksimalnu količinu nutrijenata.

Tražiš svoj omiljeni okus?

Ovo su samo neki od okusa iz bogate palete umaka Barila, a sve ih možete pronaći ovdje!

Želite više znati o tvornici Barilla? Pročitajte još:

PRIČA KOJA TRAJE 140 GODINA: Sve što niste znali o najvećem proizvođaču tjestenine na svijetu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 07:38