Put pod noge idemo na Ri Gastro!

Jesenska gastro manifestacija u znaku smokava i liganja od 22. do 29. rujna.

Guštate u domaćim specijalitetima i jedva čekate rujan zbog slatkog od smokava? Ako je odgovor potvrdan na Kvarneru vas očekuje manifestacija baš za vas jer su najbolji riječki restorani odlučili spojiti jadransku lignju i smokvu i pripremiti neobične menije koristeći ove dvije namirnice. Jadranska lignja u rolu s kapšarima, ragu od liganja sa šurlicama, na brudet, sa kozicama, pohane, na ražnjiću, na padelu, sa tagliatella i na još stotine načina uveličat će pravu feštu od liganja i smokava.

Sve počinje u petak ispred riječkog kazališta cooking showom na kojem će odmijeriti svoje kulinarske vještine Leonora Surian i Denis Brižić nakon čega će riječki ugostitelji ponuditi tematske zalogaje uz čašu vrbničke žlahtine po cijeni od 10 kuna, a sva prihod će ići u humanitarne svrhe korisnicima Socijalne samoposluge. Također, pripremili su bogat program radionica, predavanja i degustacija kroz cijeli tjedan, a ponešto će se naći i za najmlađe.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Manifestacija traje do 29.rujna, a cijeli program i popis tematskih menija rujanskog izdanja Ri gastra možete pogledati ovdje .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:31