ISPOD BORA

Radovi ovih domaćih kreativaca bit će savršen poklon i uljepšat će svaku kuhinju i blagovaonicu

 Istock
Darove za sebe i druge ove godine potražite na bogatoj hrvatskoj sceni malih dizajnera i proizvođača...

Iako je već zadnji čas, ako ste u potrazi za poklonom koji će razveseliti gurmane i sve koji cijene domaći dizajn te žele uživati u lijepim stvarima u svojoj kuhinji i blagovaonici, nećete pogriješiti ako odaberete radove pet kreativaca kako biste nekome (ili sami sebi) uljepšali svakodnevicu. I pritom podržali male poduzetnike.

List Living - Željka Haric

web stranica: www.listliving.eu
mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Instagram: @list.living
Facebook: @listliving


List living brend je tkanina za dom koji jednostavno morate upoznati. U dizajnerskom studiju smještenom u Zagrebu i predvođenom Željkom Haric svakodnevno nastaju predmeti za ukrašavanje doma, a za prostor kuhinje i blagovaonice tu su kuhinjske krpe, platnene posude za skladištenje voća i povrća, vrećice za čuvanje kruha i keksa, nadstolnjaci i podmetači. Cijene predmeta kreću se do 110 kn za vrećicu za kruh, 130 kn za platnenu posudu i 200 kn za nadstolnjak, no još se mogu uloviti sniženja. Dostavu unutar Hrvatske ne naplaćuju! Osim na webshopu, predmeti poput platnenih posuda dostupni su u dućanima kao što su Take me home i Galerija Link (Zagreb), Korčula art Gallery (Korčula), Croatia in a box (Rijeka) i Life according to Kawa (Dubrovnik), u kojoj možete pronaći i lanenu vreću za kruh.

image
List Living


Stalak - Ana Surač

mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Instagram: @stalak_by_a
Facebook: @stalak_by_a


Volite li posluživati kolače ili pak grickalice na svakom okupljanju u svome domu neovisno o broju gostiju, vjerojatno ne možete bez svog etažera odnosno stalka za kolače. Još ako je riječ o ručnom radu i zabavnoj kombinaciji tanjura i zdjelica obliku Stalka Ane Surač, čim ga iznesete na stol oduševit ćete sve prisutne. Ana sve radi sama, od kombiniranja, bušenja, slaganja i pakiranja pa do fotografiranja. Na raspolaganju ih trenutno nema puno jer sve što izradi brzo proda. Cijene stalaka se kreću između 180 i 250 kn, dok su oni koje ručno oslikava nešto malo skuplji. U slučaju da njenim kupcima određeni etažer posebno zapne za oko, a već je prodan, Ana pripremi nekoliko sličnih kombinacija, a kupac potom odabire onu koja mu je najljepša. Rok izrade je obično unutar dva tjedna, osim ako je u pitanju neki ručno oslikani, tada je tri tjedna.

image
Stalak by A


Woodmar daske - Mario Ištvan

web-stranica: www.woodmar.myshopify.com
mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Instagram: @woodmar.drvenekuce
Facebook: @woodmar.hr


Daske Woodmar svidjet će se svima koji vole osjetiti prirodne materijale pod rukom, a dasku za rezanje smatraju ne samo funkcionalnim, nego i dekorativnim predmetom. Mario Ištvan daske izrađuje od više vrsta drva koje nabavlja isključivo iz Hrvatske pa tako možete naručiti dasku od drva oraha, šljive, divlje trešnje, kruške… Cijena se kreću od 250 kn nadalje, ovisno o veličini daske. Svaka daska je ručni rad, a u Woodmaru rade i po narudžbi. Daske koje su dostupne kupcima šalju odmah, inače se čeka do tri dana na izradu. Mogu se naručiti putem Facebook stranice Woodmar drvene daske za serviranje.

image
Woodmar


Bug in my home - Katarina Kukec Kassal

web-stranica: www.buginmyhome.com
mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Instagram: @buginmyhome
Facebook: @buginmyhome


Arhitektica Katarina Kukec Kassal, osim što vodi blog Bug in My Home, bacila se i u izradu elegantnog drvenog posuđa i kućanskih pomagala mekih linija i glatke površine. Svi komadi imaju posebnu draž, od plitkih tanjura i dubljih posuda od oraha, šljive, jasena ili brijesta, prstenova za ubruse od drva masline, stalaka za tortu od bukve pa do valjaka za tijesto izrađenih od javora, bagrema ili jasena koji privlače pozornost razigranim dizajnom drške. Valjci imaju cijenu u rasponu od 160 kn do 250 kn, za set od četiri plitka tanjura od bukve potrebno je izdvojiti 590 kn, set četiri zdjelice od različitih vrsta drva 450 kn, a pojedinačnu i unikatnu zdjelicu platili biste 120 kuna. Osim drugih predmeta za dom, poput svijećnjaka, vaza ili božićnih dekoracija, izrađuje i drvene dijelove za staklenke za čuvanje meda, kao i specijalizirane žličice za med.

image
Bug in my home


Studio Pepel - Martina Franić

mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Instagram: @studiopepel
Facebook: @studiopepel


Bezvremenska keramika koju izrađuje Martina Franić predmeti su koji predstavljaju pravi zalog za budućnost. Neutralnih i zemljanih tonova uklopit će se u većinu kuhinja, a osobito će oduševiti sve koji vole jednostavnost i prirodnost. Želite li pod rukom uživo osjetiti prekrasne teksture šalica i čaša, zdjela i vrčeva ili pak tanjura svih veličina, uz prethodnu najavu možete posjetiti njen zagrebački dućan Pepel koji se nalazi na Trgu Petra Petretića 1 i to utorkom i četvrtkom od 12 do 16, srijedom i petkom od 16 do 20 i subotom od 10 do 14 sati.

image
Kl-photo, Studio Pepel
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 21:18