FILMSKI SLASNO

Ramen iz genijanog "Parazita" ili milkshake za 5 dolara? Ovo su najpopularnija jela iz filmova

 Giphy/
Koliko hrana iz različitih igranih, ali i animiranih filmova utječe na naš apetit?

Malo je reći kako pri svakom gledanju "Paklenog šunda" ("Pulp Fiction") poželimo navaliti na kakav slastan burger, a kada još jednom iznova upalimo film "Julie&Julia", jasno nam je kako ćemo vikend koji dolazi provesti pripremajući boeuf bourguignon. Koliko hrana iz različitih igranih, ali i animiranih filmova utječe na naš apetit, jasno je i nizozemskoj kompaniji Maxima Kichen, koja je nedavno provela istraživanje u kojem su se osvrnuli na najpopularniju i najčešće repliciranu hranu s malih ekrana, piše Gambero Rosso.

image
Giphy/

Veliku pomoć pri istraživanju iz Maxima Kitchena pronašli su na YouTube kanalu Babish Culinary Universe na kojem Andrew Rea objavljuje recepte inspirirane serijama, animiranim i igranim filmovima, a kojeg prati gotovo 10 milijuna korisnika. Na kraju, rezultati su pokazali kako je uvjerljivo najpopularnije jelo s malih ekrana ratatouille iz istoimenog animiranog filma u kojem mali miš Remy, ujedno i glavni lik Pixarovog filma iz 2007. godine, priprema jelo kojim će zadiviti kritičara Antona Ega.

image
Giphy/

Kako je pokazalo istraživanje, među popularnijim jelima s malih ekrana nalazi se i juha s rezancima i tajnim sastojkom iz animiranog filma Kung Fu Panda, zatim Ram-Don jelo iz filma "Parazit" (ramen s dvije vrste rezanaca) te milkshake iz "Paklenog šunda".

Tu su i burgeri i krumpirići iz filma "Harold & Kumar Go to White Castle", tacosi i guacamole u kojima Gru iz superpopularnog animiranog filma "Despicable Me 2" (na hrvatskom poznatiji kao "Kako je Gru ukrao mjesec 2") uživa na meksičkom tulumu te neodoljiva vruća čokolada sa šlagom, marshmallowsima i keksom koju u filmu "The Simpsons" priprema susjed Simpsonovih, Flanders.

image
Giphy/

Među popularnim jelima koje su gledateljima omiljenih serija i filmova izazvale zazubice našla se i shawarma koja se pojavljuje u filmu "The Avengers", zatim jaja sa slaninom iz animiranog filma "Howl's Moving Castle", te chateaubriand (odrezak) iz Matrixa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 15:08