NOVO U ZAGREBU

Razočarani ponudom cateringa, odlučili su pokrenuti svoj, danas po narudžbi pripremaju omiljene francuske delicije

Vlasnici specijalizirane trgovine Francuske delicije - Voilà i nedavno otvorenog Koncept Mlinčeka pokrenuli su i catering s fokusom na francusku kuhinju

Za specijaliziranu trgovinu Francuske delicije - Voilà, smještenu na adresi Ozaljska ulica 13 u Zagrebu, sigurni smo, već ste čuli. No, jeste li znali da Dora Zane i Quentin Lacointa, vlasnici Voilà, a odnedavno i malog bistroa Koncept Mlinček nude i catering? U kratkom razgovoru s Dorom otkrili smo kako su na ideju došli, što su sve spremni pripremiti kada od njih naručite catering za rođendan ili neko posebno slavlje i druge detalje koji bi vas, ako volite dobre sireve, slane pite i vino, mogli itekako zanimati.

"Kada smo se moj suprug Quentin i ja odlučili vjenčati, tražili smo catering koji će za naše goste pripremati hranu. Bili smo šokirani cijenama i hranom koja se po cim cijenama nudila i već tada, 2021. godine, počeli smo razmišljati da sami krenemo u taj posao. Nama je tada doslovno bilo jeftinije platiti avion i smještaj za dvoje ljudi koji su došli iz Francuske pripremati hranu nego uzeti dobar catering u Hrvatskoj. Otvorili smo potom Koncept Mlinček, a onda se bacili i u planiranje ponude za naš catering. Sve što smo osmislili namijenjeno je prije svega gurmanima koji cijene kvalitetnu hranu, vole nešto drugačije, s francuskim štihom", rekla nam je Dora.

image
Ustupljena Fotografija/

Objasnila je kako ponuda varira, ovisno o željama klijenata, ali da većina uglavnom naručuje sireve, kojih u svom dućanu nude čak 40-ak različitih vrsta, zatim pačje paštete, foie gras, a rade i jela kao što su salate, vegetarijanski namazi, domaća pileća pašteta, roast beef i druga pečenja, quicheove, mini sendviče i druge male zalogaje...

"Dosta smo fleksibilni, pričamo s klijentima i što će se na stolu naći ovisi o vrsti eventa. Još smo dosta mali pa ne radimo sada neke prevelike evente, ali imali smo nekoliko klijenata koji su tražili catering za poslovne domjenke i ispalo je super. Što se tiče hrane, nemamo nekih posebnih ograničenja i uglavnom sve možemo nabaviti. Imali smo nedavno upit za goluba, kojeg nemamo na skladištu, ali znamo od kojeg dobavljača u Francuskoj ga možemo nabaviti. Imamo jako dobru mrežu kontakata tako da, ako nam se javi na vrijeme, lako ćemo doći do nekih proizvoda", dodala je Dora Zane.

image
Ustupljena Fotografija/
image
Ustupljena Fotografija/
image
Ustupljena Fotografija/

Smatra kako je glavna odlika cateringa koji je pokrenula sa suprugom Quentinom zapravo dobra vrijednost za novac te kako su već u startu krenuli od toga da ne žele naplaćivati nešto što ne rade dobro ili naplaćivati nešto skupo samo kako bi zaradili.

A kako cijela stvar zapravo funkcionira?

"Naručitelj nam dva tjedna unaprijed javlja kakav će biti catering, hoće li biti za, recimo, 50 ili 100 ljudi, a mi se onda bacamo na planiranje. Na mjesto događaja sve dovozimo gotovo, već pripremljeno. Za sada se fokusiramo samo na hladna jela, ali u budućnosti nam je svakako želja da poslužujemo i topla. Neki naši favoriti su patka s datuljama, pečenja, sendviči, paštete, zapečeni camembert s češnjakom, quicheovi i plate sireva, a u našem dućanu imamo i jako dobru selekciju francuskih vina pa i to možemo osigurati u sklopu cateringa", objasnila je Dora.

image
Ustupljena Fotografija/
image
Ustupljena Fotografija/

Na kraju nam je otkrila i kako cijene ovise o količinama, no kako, primjerice, quiche za 8 do 10 osoba košta 20 eura, pola kilograma pileće paštete za 15 osoba je 30-ak eura, a cijena za platu sireva ovisi o broju sireva koji se na njoj nalaze, od 5 do 12. Više detalja o cateringu i samoj Francuske delicije - Voilà specijaliziranoj trgovini potražite na njihovim društvenim mrežama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 10:17