REAGIRANJE

Reakcija na članak: ‘Prijevara s patvorenim vinima: slučaj loših vinara, trgovaca koji se prave ludi i kupaca koje nije briga‘

 Igor Barilo/Getty Images
Reakciju objavljujemo sukladno Zakonu o medijima (NN 59/04, 84/11, 81/13, 114/22)

Povodom članka koji je 4. ožujka 2024. godine pod naslovom "Prijevara s patvorenim vinima: slučaj loših vinara, trgovaca koji se prave ludi i kupaca koje nije briga" objavljen na portalu Jutarnji.hr, objavljujemo reakciju tvrtke VINA MILIČIĆ d.o.o., zastupane po odvjetniku Vicku Dabeliću:

"Plavac mali 2019 Vina Miličić ispravan je i kvalitetan, a niža prodajna cijena je posljedica pandemije"

Plavac mali 2019 Vina Miličić ispravan je i kvalitetan. Prema mišljenju o kakvoći proizvoda koje je, na zahtjev Državnoga inspektorata podnesenog u siječnju, 6. ožujka 2024. dala Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, a po obavljenom ispitivanju predmetnog uzorka prema službenim rezultatima rumunjskog laboratorija "National Research and Development Institute for Cryogenic and Isotopic Technologies" (referentnog u EU-u), zaključeno je kako je provedenim analizama stabilnih izotopa u predmetnom uzorku utvrđena sukladnost s vrijednostima koje se prirodno nalaze u vinu. Naglašavamo kako ispitani uzorci pripadaju istoj seriji punjenja.

Plavac mali 2019 se proizvodi i puni u skladu sa zakonima i propisima RH i uredbama Europske unije, a niža prodajna cijena je bila posljedica značajnog pada prodaje i stvaranja velikih zaliha uslijed pandemije koronavirusa. Vina Miličić njeguju višedesetljetnu tradiciju vinogradarstva i kvalitetne proizvodnje na Pelješcu."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 16:05