Restoran: Pri Zvoncu
Adresa: Ul. Vrbik XII 1, Zagreb
Telefon: 01 6198 473
Radno vrijeme: Ponedjeljak - subota od 11 do 24, nedjeljom zatvoreno
Ambijent i uređenje restorana na zagrebačkom Vrbiku, kao i terase, na prvu djeluje malo “gužvovito”, no duboki hlad koji pruža bujna vegetacija oko terase za tren vas prebaci u opušteno raspoloženje iz kojeg se ne želite tako skoro vratiti na “svjetlo dana” i među automobile koji se sa Slavonske avenije slijevaju u ovaj zagrebački kvart. I većina Zagrepčana misli tako jer je toga dana bez rezervacije bilo nemoguće pristupiti prepunoj terasi Zvonca.

Ponedjeljak je rezerviran za grah s kobasicom, špek fileki su četvrtkom, često se naleti i na janjeću kalju koja je uvijek jako dobra, a srijedom je na redu čobanac. Toga se dana nudila i janjetina pod pekom, ali nam je zdrav razum ipak rekao da je peku na +30 bolje preskočiti. Oveća porcija čobanca za jednu osobu stigla je u metalnom jušniku i počela mamiti svojim mirisom.
Iako sam za sebe, na preporuku konobara, naručila teleće kotlete na žaru, nisam odoljela da ne zagrabim u jušnik. Meso je bilo taman mekano i s jako finim, ni pretvrdim ni premekanim, žličnjacima, “kupalo” se u ukusnom jušnom čobancu koji je bio ljutkast, ali ne preljut.

Unatoč tomu što sam kolegici pomogla s čobancem, porcija (stoji 40 kuna) je bila tolika da je na kraju ostalo. Isto se dogodilo i s telećim kotletima. U porciji (85 kuna) su bila tri komada savršeno pečenog, sočnog mesa, mekanog kao maslac. Uz šampinjone na žaru i police jedva smo se izborili s dva komada mesa. Vrlo dobro bijelo vino kuće stoji 80 kuna i spareno s mineralnom u gemišt sjajno nam je pasalo uz ručak. Jelovnik Zvonca dosta je opširan i sadrži neka jela za koja nije baš jasno zašto su se tamo našla i odgovaraju li karakteru lokala koji očito želi biti prepoznat po dobrom roštilju i domaćoj hrani.
No, držite li se prokušanih gableca i klasika poput bečkog ili zagrebačkog, te roštilja s prave vatre, iz Zvonca ćete izaći siti i zadovoljni. Tome uvelike pridonose jako ljubazni konobari, od kojih je većina tu gotovo od početka.
Kategorija restorana: Tradicionalni restoran
Hrana: 8/10
Ambijent: 8/10
Usluga: 9/10
Komentari
0