DOBRI RESTORANI 2020.

RECENZIJA: Šteta što ovaj restoran ne koristi više sezonskih namirnica, no i dalje ostaje ugodno mjesto za druženje s korektnom hranom na obali Save!

 Darko Tomaš / HANZA MEDIA
Il Secondo na zagrebačkoj Aveniji Dubrovnik u srijedu je oko pola dva bio popunjen gotovo do posljednjeg mjesta. Žamor dobro raspoloženih gostiju ispunio je ovaj moderno uređen, ali ugodan restoran u Novom Zagrebu, koji ovdje radi već desetak godina.

Il Secondo
Avenija Dubrovnik 12
10 000 Zagreb
01/6586-609

Il Secondo popularnost može zahvaliti i činjenici da je jedan od rijetkih restorana u tom dijelu grada u koji možete svratiti na konkretniji obrok u pauzi za ručak, a konobari su vrlo pristojni i simpatični. Odlučili smo za predjelo probati vitello tonnato (75 kuna). Klasično talijansko jelo, hladno servirana, tanko narezana teletina, poslužena s kremastim umakom od tunjevine, bilo je nedovoljno začinjeno. Iako je tanko rezana teletina bila sočna, nedostajalo joj je soli i bilo kakva okusa, a slično je i s umakom, koji ovdje nije bio umak, nego teksture guste paštete od tunjevine.

Također mu je nedostajalo okusa, od soli do kiseline kapara, baš se ništa nije isticalo, tako da smo sami dodali soli, papra i maslinova ulja, ali ni time nismo baš uspjeli popraviti okus ovoga inače mi dragog jela. Mini bruschette s tri različita okusa, koje su bile naše drugo predjelo, bile su nešto bolje. Klasična bruschetta sa sjeckanom rajčicom bila je jako ukusna i osvježavajuća unatoč činjenici da rajčica trenutno nije u sezoni, dok je onoj s paprikom i dimljenom ricottom nedostajalo nekog dodatnog štiha. Treća je “bruschetta” bila obična kriška prepečenog kruha s dimljenim lososom, koji je bio ukusan, ali ne znam bismo li to mogli nazvati bruschettom.

Uz klasičan carpaccio i onaj od tune koji stoje 79 kuna, od predjela još možete birati između carpaccia od hobotnice ili pršuta San Daniele od crne svinje, za koji ćete morati izdvojiti 150 kuna za 10 dekagrama. Grdobina u tempuri, koju smo odabrali za glavno jelo, patila je kao i teletina od nedostatka soli, a tijesto u kojem je pržena bilo je ukusno, no više nalik na pivsko tijesto nego na hrskavu tempuru. Dojam su popravili fini tanki hrskavi krumpirići i dobra domaća majoneza. Za ovo jelo valja izdvojiti 120 kuna.

Za drugo jelo odabrali smo njoke s kunićem na mediteranski (na crveno), koji su bili jako ukusni. Njoki su možda mogli biti zeru tvrđi, ali kremasti saft s komadićima sočnog kunića bio je dobro začinjen i izbalansiranih okusa. I jedna i druga porcija glavnog jela je izdašna, i nakon predjela nismo ih uspjeli pojesti dokraja. Oba jela izabrali smo iz dnevne ponude, a ostatak jelovnika nudi nekoliko rižota i tjestenina te ozbiljnijih komada mesa, poput rib eye odležane irske govedine.

Šteta je što Il Secondo, koji se predstavlja kao talijanski restoran, ne koristi više sezonskih namirnica, jer bi maštovitijih kreacija, pogotovo za tjestenine, rižota i bruschette moglo biti bezbroj, no i dalje ostaje ugodno mjesto za druženje s korektnom hranom na desnoj obali Save.

KATEGORIJA RESTORANA: Restoran kreativne urbane kuhinje

HRANA: 7/10

USLUGA: 8/10

AMBIJENT: 8/10

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:54