DOBRA IDEJA

RECEPT CHEFA: Janez Bratovž na društvenim mrežama otkrio kako radi pečeno pile s krumpirom i povrćem!

 Arhiva restorana
Chefovi diljem svijeta na društvenim su mrežama počeli dijeliti svoje recepte i savjete za pripremu hrane u vrijeme kada smo primorani boraviti u svoja četiri zida

Massimo Bottura je na Instagramu pokrenuo kuharski show "Kuhinjska karantena", talijanski slastičari i pizza majstori kuhaju na društvenim mrežama, a naš Siniša Lasan je krenuo s edukativnim programom zvanim "Vinska karantena". I naši susjedi su se aktivirali pa posljednjih nekoliko dana slovenski chef Janez Bratovž iz ljubljanskog restorana Restavracija JB (koji je za goste zatvoren od 16. ožujka pa nadalje) na svojoj Facebook stranici i stranici restorana objavljuje recepte kojima inspirira sve one koji vrijeme provode u (samo)izolaciji. Nama je za oko zapeo onaj za pile u bijelom vinu s gomoljastim povrćem i mladim krumpirom.

Evo što će vam trebati:

jedno domaće pile (2 kg)
sol
10 zrna papra
lovorov list
3 dl vina (suhi šipon)
1 dl suncokretova ulja
1 crna rotkva
1 repa
1 mrkva
5 manjih krumpira
1 crveni luk
3 češnja češnjaka

Arhiva restorana

Priprema:

Piletinu operite pa nasolite iznutra i izvana. Zagrijte pećnicu na 120 stupnjeva Celzijevih. Očišćeno i narezano povrće i krumpir stavite u veću posudu od bakra ili lijevanog željeza (može i protvan) te začinite solju, paprom i lovorovim listom. Dobro izmiješajte. Dodajte ulje i vino pa na povrće položite pile. Poklopite (poklopcem ili aluminijskom folijom) i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na jedan sat. Provjeravajte kako pile napreduje i nekoliko ga puta prelijte sokovima koji se skupljaju u posudi/protvanu. Nakon sat vremena maknite poklopac (aluminijsku foliju), povećajte temperaturu na 145 stupnjeva i pecite još 40 minuta. Poslužite u posudi/protvanu u kojem je jelo pripremljeno.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Instagram

Twitter


Sve o kampanji #OSTAJEMDOMA doznaj na jutarnji.hr/ostajemdoma

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:03