Recept za druženje

XMAS Superstore (Bor s nama 2012) nastavak je tradicije godišnjih izložbi dizajnerskih radova koje su od 2009. do danas tematizirale blagdanske rituale, konzumersku atmosferu oko Božića i Nove godine i donosile duhovite i kritičke dizajnerske reinterpretacije božićnih/novogodišnjih rekvizita i artefakata. Koncept je ove godine proširen na razmatranje same izložbe kao imaginarnog dućana i natječajnih radova kao imaginarnih proizvoda i brendova.

Jučer smo vam pisali o simpatičnoj ideji Bor apetit, a danas vam otkrivamo genijalan prvonagrađeni projekt – Recept za druženje. Njegove su autorice samostalne dizajnerice Maša Poljanec i Nina Bačun, obje diplomirane dizajnerice i članice Hrvatskog dizajnerskog društva, a kako se nama čini i vrlo druželjubive mlade dame.

Naime, njih su dvije zaključile da recepata za kolače ionako ima na svakom koraku pa su odlučile ljude potaknuti da se uz kuhanje malo više druže. Baš ono što Dobra hrana voli!

Dobijete pozivnicu, na njoj dio recepta, kupite potrebni sastojak i onda se s ekipom pojavite na zadanom mjestu i zadano vrijeme i svi zajedno kuhate i družite se.

Evo kako su nam one to malo detaljnije opisale:

Prijatelji su pozvani na druženje. Onaj koji poziva jedini zna o kakvom je druženju riječ (temu). Posjeduje recept i jedan sastojak. Svaki gost donosi dodatni sastojak zadan na pozivnici. Kada se svi okupe recept će biti potpun, te će se saznati o kakvom je druženju riječ!

Za sada postoje 4 različita seta: Fritule za 10, Kuhano vino za 6, Puslice za 2 i kako bi se naglasilo da se ne radi samo o kuhanju, već da je ovo recept za bilo kakve društvene aktivnosti tu je i set: Filmovi za 4. Svi setovi su dvojezični (hrvatsko/engleski).

Setovi se prodaju u HDD-u (Hrvatsko dizajnersko društvo – Boškovićeva 18, Zagreb), a prodavat će se i u MUO (Muzej za umjetnost i obrt – Trg maršala Tita 10, Zagreb).

Cijena jednog seta je 25 kn.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 04:08