USKORO GLEDAMO ‘OMNIVORE‘

Rene Redzepi uskoro na malim ekranima. Kreće emitiranje serijala u sklopu kojeg je slavni chef posjetio i Srbiju

"Hrana nikada nije samo hrana, ona je prozor u naše živote, povijest i svijet", poručuje Redzepi, jedan od najboljih chefova na svijetu

Sredinom srpnja na Apple TV+ s emitiranjem kreće ‘Omnivore‘, serija o hrani i kulturi koju je osmislio i u kojoj će se kao narator pojaviti Rene Redzepi, chef jednog od najboljih restorana na svijetu - danske Nome.

Kako piše Food&Wine, u svakoj epizodi bit će prikazano Redzepijevo putovanje svijetom, a fokus će biti na namirnicama koje su ključne za hranu i kulturu pojedinih naroda. Namirnice kojima će se Redzepi baviti u prvoj i za sada jedinoj najavljenoj sezoni Omnivorea su banane, čili, kava, kukuruz, svinjetina, riža, sol i tuna. Zanimljivo je dodati kako se serijal, osim u Danskoj, Španjolskoj, Japanu, Peruu, Francuskoj i još nekoliko zemalja, Redzepi snimao i u nama susjednoj Srbiji.

image
Daniel Lynch/Eyevine/Profimedia/

Iza cijelog projekta stoji Matt Goulding, nagrađivani producent koji je radio i serijal ‘Anthony Bourdain: Explore Parts Unknown‘, koji se prikazivao na CNN-u, a od samog početka cilj je bio na najbolji način prikazati gastronomsku tradiciju pojedinog naroda, ali i napore da se ona očuva.

"‘Omnivore‘ je san koji sam sanjao cijelo desetljeće i sada napokon postaje stvarnost. Iznimno sam ponosan na cijeli tim. Ovaj serijal je dokaz da hrana zbilja može biti čudesna, od sastojaka jela, preko ljudi, priča i čarolije koja se javlja kod kuhanja", rekao je Redzepi za Food&Wine i dodao kako ‘Omnivore‘ nije samo serijal, već način da se kroz hranu ispričaju priče vrijedne pričanja.

"Hrana nikada nije samo hrana, ona je prozor u naše živote, povijest i svijet", dodao je.

Nakon što odgledamo novu sezonu ‘The Beara‘, koja izlazi 27. lipnja, čini se, ovog ljeta na redu su pustolovine velikog Renea Redzepija. Zvuči više nego dobro!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. lipanj 2024 10:35