DOBRA PREPORUKA

Restoran kraj Pitomače nedjeljom ima ponudu "jedi koliko možeš" za 20 eura, hrana je jako dobra

 Matija R./Zlatni Klas Otrovanec
Nađete li se u blizini Pitomače, svakako razmislite o odlasku u Zlatni Klas Otrovanec, evo što vas tamo čeka...

Ovih dana nekoliko gurmana čijim preporukama vjerujemo pričalo nam je o manje poznatom, ali pažnje vrijednom obiteljskom imanju kod Pitomače. Riječ je o Zlatnom klasu koji se nalazi u mjestu Otrovanec.

Prema legendi, Otrovanec je ime dobio nakon što je Osmanlijska vojska napala mještane, a oni su, da ih spriječe u osvajanjima, otrovali jezero iz kojeg su vojnici i njihovi konji pili.

image
Matija R./

Restoran su otvorili Maca i Branko Tkalčec još 1977. godine, a kako pišu na svojim službenim stranicama, već od početka o ovom se mjestu počeo širiti dobar glas. Ovdje su dolazili prolaznici iz svih krajeva zemlje, od mladeži koja je dolazila na plesne i disko večeri do političara i estradnjaka. Na velikom imanju napravili su čitav park, a u sklopu istog nalazi se i mali ribnjak te se danas posebno ponose svojim konjima.

image
Matija R./
image
Zlatni Klas Otrovanec/

Danas je Zlatni klas Otrovanec mjesto za sve generacije, kako pišu na svojim službenim stranicama, a osim nekoliko soba za one koji traže mjesto za kratki odmor, u sklopu imanja nalazi se i restoran, kako kažu, ponajprije namijenjen obiteljima i poslovnim ljudima koji se žele odmaknuti od već viđene ponude. Nude starinska jela, a posebnu pažnju posvećuju i zdravijim te vegetarijanskim opcijama. No, ono što je posebno zainteresiralo gurmane među nama su domaća jela kao što su žganci, prežgana juha, kaša te jela od koprive, bundeve i čička. Ovdje peku i svoj kruh od brašna koje sami rade na malom kućnom mlinu. Dobro je spomenuti i kako nedjeljom nude švedski stol po cijeni od samo 20 eura po osobi.

Neki od specijaliteta koje nude u Zlatnom klasu su i kruh od koprive te pečena patka iz krušne peći, a recepte za ta dva jela možete pronaći i u kuharici "Gastro putovanje Virovitičko-podravskom županijom". Besplatno je možete prelistati ovdje.

image
Zlatni Klas Otrovanec/

Osim obiteljskih ručkova, ovdje se mogu održavati i različita slavlja. U sklopu restorana, naime, nalaze se dvije sale, jedna kapaciteta 50 osoba, a druga do 270 osoba. Za više informacija svakako posjetite službenu stranicu Zlatni Klasi Otrovanec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 12:32