KAKAV HIT

Restoran u kojem 86-godišnja nona radi tjesteninu dodajte na popis mjesta koja morate posjetiti

 @nonna.dora Instagram/
Planirate li put u New York, ovaj restoran neka vam bude jedna od obaveznih postaja

Vijest da se na Manhattanu otvorio novi restoran možda i ne bi bila toliko spektakularna da vlasnica upravo tog restorana nije 86-godišnja Dora Merzovilla. Mjesto nosi naziv Nonna Dora's Pasta Bar i jedno je od onih za koje možete biti sigurni da ćete dobiti jela pripremljena od najsvježijih sastojaka, barem kada je u pitanju tjestenina. Nona Dora, naime, ovdje provodi pet sati dnevno neprestano izrađujući novu, svježu tjesteninu. Ovo joj je prvi ugostiteljski projekt u životu, a za portal Travel and Leisure izjavila je kako se osjeća neopisivo sretno te kako ne može vjerovati da na vratima zaista stoji njezino ime.

Restoran nudi jela inspirirana talijanskim klasicima koje je nona Dora naučila raditi odrastajući u Italiji. Gosti mogu birati između 19 različitih varijanti svježe tjestenine koja se radi svakoga dana, a na meniju se nalaze jela poput orecchietta u raguu od kunića i cappelletta punjenih teletinom i posluženih u temeljcu.

Osim u tjestenini, gosti ovdje mogu uživati i u koktelima kao što je Negroni ili probranim talijanskim vinima. Također, u sklopu restorana nalazi se i odvojeni prostor u kojem nona Dora održava radionice, a ovdje možete kupiti i svježu tjesteninu za pripremu kod kuće.

Dobro je dodati i kako se Dora Merzovilla pojavila u jednom od videa na YouTube kanalu Pasta Grannies u kojem je demonstrirala kako napraviti orecchiette s mesnim okruglicama. U to je vrijeme radila u restoranu svog sina Nicole. Danas joj Nicola pomaže voditi restoran, no kaže kako je Nonna Dora's Pasta Bar samo njezin projekt.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. ožujak 2024 17:51