POZDRAV LJETU

Restoran Zijavica i lovranski šaptač rajčicama organiziraju Festival pomidora,evo o čemu je riječ

 Matija Djanjesic/Cropix/
"Ovaj događaj zapravo je oda, pjesma, pozdrav ljetu i njegovom najvažnijem plodu - pomidoru", rekao nam je Marko Gržin

"Omaž ljetu i njegovim plodovima kroz jela tima restorana Zijavica u kojima se sljubljuju pomidori i plodovi mora", riječi su kojima su iz konobe Zijavica u Mošćeničkoj Dragi najavili Festival pomidora koji će se, u suradnji s Markom Gržinom, održati u utorak, 21. rujna.

Večera će se sastojati od sedam sljedova kroz koja će biti prezentirana različita jela od rajčica, a sastojke do samog početka večere drže u tajnosti.

image
Zijavica Facebook/

"Događaj u fokus stavlja suradnju s lokalnom zajednicom i pripremu jela s proizvodima lokalnih proizvođača, a posebno onih, popularno zvanog Šaptač pomidorima, Marka Gržina iz čijeg biodinamičkog vrta u naša jela stiže, što manjih, što većih, 12 sorti pomidora", najavili su događaj na Facebooku.

image
Marko Miscevic/Cropix/

O Marku Gržinu pisali smo nedavno, kada smo ga i posjetili na njegovom imanju u Lovranu gdje smo prošetali kroz njegov vrt i kušali proizvode koje radi od rajčica. Marko u svojoj praksi spaja biodinamiku, permakulturu i hortikulturu, a uskoro na tržište planira izbaciti prvu seriju proizvoda, među kojima će se nalaziti šalša, ukiseljene i sušene rajčice, umaci i drugi proizvodi od rajčica.

"Stiven iz Zijavice i ja smo jedan dan ćakulali i došli do ideje da bi bilo super u našem kraju napraviti Festival pomidora koji bi se održavao svake godine. Iako smo ove godine to krenuli radili malo kasno, ali ne i prekasno, mislimo da je ovogodišnji događaj samo uvertira i početak jedne lijepe priče. Povrh svega, želimo naglasiti da je suradnja malih proizvođača i restorana krucijalna za razvitak lokalne gastronomije te, na kraju krajeva, stvaranje jedne novo/stare tradicije koja će nas, a i naš kraj dignuti na jednu novu razinu na cijeloj gastro sceni. Ovaj događaj zapravo je oda, pjesma, pozdrav ljetu i njegovom najvažnijem plodu - pomidoru. Želimo pokazati koliko je predivan, a uz to i jako interesantan za gastronomiju, 12 sorti pomidora kroz sedam sljedova trebalo bi predstavljati putovanje kroz moj vrt", rekao nam je Marko Gržin.

image
Marko Miscevic/Cropix/

Događaj u Mošćeničkoj Dragi počinje u 18 sati, večera je zakazana za 18.30, a cijena menija je 390 kuna. Više informacija potražite na Facebook stranici događaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 15:06