Čak i ako spadate u strastvene kuhare, postoje dani kada jednostavno želite zaboraviti uzavrelu kuhinju i gomilu posuđa. Dobra vijest je da i u ovim situacijama možete drage osobe obradovati nečim ukusnim i to bez cjelodnevnog boravka pokraj štednjaka. Nekoliko jednostavnih, svježih namirnica, balkon, dvorište ili park, glazba, hladno piće, dobro društvo i teglica ajvara s maslinovim uljem pretvorit će roštilj u pravu ljetnu avanturu i osigurati vam titulu najkreativnijeg gurmana u društvu.
A svi znamo, ako govorimo o pikniku njegova priprema zahtjeva timski rad. Zajedničko sjeckanje, grickanje, serviranje i degustiranje otvaraju apetit i pozivaju na druženje.
Prije nego li raspalite vatru, evo par ideja koje će vam razbuktati maštu i dati ideje za neke nove varijante tradicionalno omiljenog roštilja.
Bilo da se iza vas čuje šum mora ili gradska vreva, ono za što se zalažemo su svježe, sezonske namirnice koje će izvući najbolje iz sunca, povrća i ljetnog ručka. Šparoge, avokado, patlidžan, poneki zalogaj mesa i roštilj – zabavniji i zdraviji nego ikada – može početi!
Evo i našeg menija u potpunosti s roštilja:
Šparoge pečene na roštilju
Šparoge pečene na roštilju su jedan od naših favorita. Zdrave i neodoljive, najukusnije su upravo ispečene na grilu uz samo malo soli, maslinovog ulja i limunovog soka.
Plavi patlidžan s ajvarom s maslinovim uljem
Plavi patlidžan s ajvarom s maslinovim uljem je kombinacija koja dokazuje da i jela s minimalno kalorija mogu imati maksimalno ukusa. Uz komad omiljenog sira ili mesa, ovo je pravi as s roštilja!
Ljubav avokada i vegana
Zdjelica sa grilanim avokadom oduševit će vegane, ali i sve druge goste za stolom. Bogati ukus avokada u kombinaciji sa laganim svježim povrćem i rižom, obojit će tanjur najrazigranijim bojama leta.
Pureći file s ajvarom s maslinovim uljem
A da ne zaboravimo osnove pravog roštilja, donosimo recept za sočni pureći file s ajvarom s maslinovim uljem. Zgodan je za pripremu kod kuće na grill vatri ili vanjskom na roštilju, a podjednako je ukusan gdje god se degustira.