DOBRE IDEJE

RIBA IZ LEDA: Maštovita priprema svaku pravilno smrznutu ribu učinit će gotovo ravnopravnom netom ulovljenoj!

U šopingu za neizvjesno vrijeme u izolaciji kupili smo, radi raznovrsnosti, i nešto zamrznute ribe. Možda je pravo vrijeme da je počnemo i jesti

Uz sve hvalevrijedne napore ribara i njihovih distributera da svježa riba i dalje pristiže na naše stolove, vrlo je izgledno da će velik dio naših današnjih ribljih tanjura ispuniti riba koja je do nas došla - zamrznuta. I nema u tome ništa loše. Volimo ribu, pa smo se opskrbili - iz zamrzivača supermarketa preselili smo dva, tri paketa oslića, liganja, hame u svoje ledenice. Čak se čini da ćemo, kao nacija koja ribe jede puno manje negoli je poželjno, u ovim uvjetima pojesti i koju ribu više. Jer je zdrava, a a ima se vremena. Zamrznuta riba nutricionistički odavno ne zaostaje za svježom jer se zamrzava neposredno nakon ulova, na moderno opremljenim brodovima, suvremenom tehnologijom koja omogućava smrzavanje namirnica u samo nekoliko minuta. Na taj se način svima nama osigurava aktualna ponuda ribe tijekom cijele godine. Kod zamrznute ribe jednostavno treba pripaziti na datum pakiranja jer s vremenom gubi svoju teksturu i okus. Jednako je važno pravilno odmrznuti ribu. Filete nikad nemojte odmrzavati u vodi, nego samo u hladnjaku. Stavite je na tanjur kako vam odmrznuta tekućina ne bi kapala po hladnjaku i strpite se - računajte da će vam za filete trebati do 8 sati vremena da budu spremni za upotrebu. Cijelu ribu možete, ako vam se baš žuri, saviti u vodu kako biste ubrzali odmrzavanje, ali isključivo u hladnu, jer bi topla voda mogla pripomoći razvoju bakterija. Ostalo je na vama - vješta, maštovita priprema svaku pravilno smrznutu ribu učinit će gotovo ravnopravnom netom ulovljenoj.

Oslić a la bakalar

17112016
RIBA
Foto Mario Kucera
Mario Kučera / Hanza Media

Punjene lignje

Zapečeni brancin

Oriental style baked whole sea bass,baked with ginger,garlic,spring onion,add a bit of soy sauce and coriander,service with roasted potatoes and carrots.
Getty Images/iStockphoto

Fishburger sa srdelama

Zagreb , 020719.
Editorijal jela od srdele.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA

Bakalar iz pećnice

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Instagram

Twitter


Sve o kampanji #OSTAJEMDOMA doznaj na jutarnji.hr/ostajemdoma

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 12:16