Svi na jednom mjestu

Riječani pripremite se, u grad vam uskoro stižu najbolji pršuti u zemlji

 Goran Sebelic/Cropix
Taman je dovoljno vremena ostalo za detoks nakon uskršnjih delicija i pripremu za tradicionalno najukusniju manifestaciju

Krčki, istarski, drniški ili dalmatinski - koji je od četiri certificirana i na razini EU zaštićena pršuta ove godine najbolji, doznat će se u petak, 21. travnja, u hotelu Bonavia Plava Laguna u Rijeci, gdje počinje tradicionalno najukusnija manifestacija Dani hrvatskog pršuta. Njezin program predstavljen je u riječkoj Kašetici, centru autohtonih proizvoda Primorsko-goranske županije, piše Novi list.

Deveto izdanje ove manifestacije okupit će najbolje proizvođače zaštićenih pršuta koji su svoje uzorke već poslali na ocjenjivanje. U kvalitetu njihovih proizvoda imat će se prilike uvjeriti i svi oni koji u subotu, 22. travnja, dođu na riječki Korzo gdje će nagrađivani proizvođači od 8 do 15 sati po promotivnim cijenama prodavati i prezentirati svoje pršute.

image
Goran Sebelic/Cropix

“Manifestacija je natjecateljskog karaktera pa svake godine proizvođači certificiranog pršuta uoči Dana hrvatskog pršuta šalju svoje najbolje uzorke na ocjenjivanje. Šampionski pršut uvijek pobudi najveće zanimanje građana i turista drugog dana manifestacije koja se obično organizira na najfrekventnijem mjestu u gradu domaćinu”, naglašava Ante Madir, izvršni direktor Klastera hrvatskog pršuta koji okuplja dvadesetak proizvođača i organizira manifestaciju.

Prvi su Dani hrvatskog pršuta održani 2015. u Splitu i od onda se svake godine sele u drugi grad. Prvi put dolaze u Rijeku, ali ne i na Kvarner. Naime, drugo izdanje manifestacije održalo na Krku odakle dolazi i prošlogodišnji šampion Vjekoslav Žužić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 23:18