Novo (staro) mjesto

Rijeka bogatija za novi live kitchen & bar: Na starom mjestu pod starim imenom otvoren El Rio

 Mario Smoković/El Rio/facebook
Koncept je nov. No, iako vrlo jednostavan, zapravo i primamljiv - slasni zalogaji, izbor dobrih pića, odlična lokacija i ugodan ambijent

U samom srcu Rijeke, uz fontanu na Jadranskom trgu, ponovno je otvoren El Rio, kultno mjesto koje je ostalo urezano u sjećanje brojnih generacija Riječana i Riječanki. No, za razliku od dosadašnjih, novi vlasnici su osmislili novi koncept, ponudu, uslugu, a i preuredili su lokal te ga u potpunosti, kako su naglasili, napravili svojim.

Da se ovo novo (staro) mjesto u gradu čekalo s velikim nestrpljenjem, možda najbolje govori i mnoštvo koje se odazvalo svečanom otvorenju. Među brojnim Riječankama i Riječanima, prijateljima vlasnika i znatiželjnicima, otvorenju se odazvao i riječki gradonačelnik.

Svirali su tom prigodom Songkillersi i Second Hand Band, dan kasnije se za dobru glazbu pobrinuo Ivan Erjavac, a danas je, prigodno, predviđeno gledanje prijenosa Lige prvaka.

"Priču koju smo započeli u Ćakuli nastavljamo u novom El Riu. Od početka smo htjeli Rijeci ponuditi poseban koncept i jedinstveno mjesto koje sažima sve one male stvari koje čine život lijepim. Naravno, u posebnom ambijentu, s autentičnom gastro ponudom, odličnom glazbom i u najboljem društvu", istaknuli su vlasnici El Ria.

Novi talijanski bistro na Korzu nudit će pizze s kvalitetnim sastojcima, domaće njoke i tjestenine, i nekoliko jela s mesom i ribom. Netipična napoletana nudit će se u četiri do pet klasika i više pizza koje će se mijenjati, već ovisno o sezoni. Najavljen je i zanimljiv showroom u kojem bi se trebali predstavljati proizvodi vinarije i destilerije Rossi i rezati talijanski pršut i mortadella, koji će gosti moći kupiti i za van.

Podsjetimo, na ovom istom mjestu pokušalo je zaživjeti nekoliko lokala, od kultnog noćnog kluba, preko kineskog restorana Porky‘s, preko neslavnog američkog grilla. Međutim, niti jedan od njih nije uspio zbog čega je lokal dugo bio prazan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 15:01