NOVI KONCEPT

Robert Hromalić otvara novu slastičarnicu, deserte će raditi pred gostima, a nudit će i brunch

 Berislava Picek/Cropix//
Pastry chef Robert Hromalić otkrio nam je detalje svog novog projekta, slastičarnice koju uskoro otvara na zagrebačkoj Branimirovoj

Ovih dana društvenim se mrežama proširila vijest o novom, nikad većem projektu Roberta Hromalića. Uz slastičarnicu Le Kolač, na Petretićevom trgu 3, naime, jedan od najboljih domaćih slastičara otvara još jednu, smještenu u Parku kneževa, novom kompleksu zgrada koji se trenutno dovršava u zagrebačkoj Branimirovoj ulici.

"Napravljen je cijeli luksuzan kvart pa će tako sama slastičarnica imati pogled na Branimirovu, dok će terasa biti u dvorištu. Slastičarnica će imati 120 sjedećih mjesta, otprilike 80 na terasi i oko 40 u lokalu", ispričao nam je Robert Hromalić u kratkom telefonskom razgovoru.

Kada je u pitanju ponuda slastica, dodao je, koncept će biti potpuno drugačiji od svega do sada viđenog.

"Imat ćemo šest kolača koji će se raditi pred gostima. Znači, nećemo imati klasičnu vitrinu već će postojati samo jedan pokazni kolač kako bi gosti mogli vidjeti što ih čeka, a ostalo će se raditi pred njima. Bit će sve potpuno drugačije od ovog svega što trenutno radimo u Le Kolač slastičarnici. Osim takvih slastica, gosti će moći kupiti i proizvode kao što su naši keksi, flan i slično, cijene kojih će se kretati oko 20 kuna. Imat ćemo i domaće kroasane i peciva od lisnatog tijesta, zatim brioche u slanoj i slatkoj varijanti, a za brunch ćemo nuditi tri do četiri vrste salata. Volio bih uvesti i ponudu delikatesa poput različitih francuskih i talijanskih sireva i narezaka u kojima bi gosti uživali uz piće", objasnio nam je Robert Hromalić.

Dodao je i kako o ponudi pića još uvijek razmišlja, no kako je siguran da će uključivati zdrave napitke, ali i odabrane vinske etikete te pivo.

Nova slastičarnica na Branimirovoj, otkrio nam je, trebala bi biti otvorena između 1. rujna i 1. listopada ove godine. Dok vrijedno radi na ostvarenju svih zacrtanih planova, u slastičarnici Le Kolač na Petretićevom trgu i dalje ne prestaje s proizvodnjom svojih već prepoznatljivih slastica. Tako gosti kojima je ova lokacija kroz godine postala jedna od omiljenih postaja za kavu i kolač mogu odahnuti jer, čak i kada otvori novu slastičarnicu, ovu ne planira zatvoriti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:45