NOVO

Robert Hromalić uskoro će predstaviti sladoled napravljen od fenomenalne pince pekarnice Korica

 Berislava Picek/Cropix/Cropix
Uskoro će u prodaji biti dostupan sladoled od pince iz pogona Le Kolača Roberta Hromalića pripremljen s pincom

Boutique slastičarnica Le Kolač i zagrebačka pekarnica Korica uskoro će predstaviti proizvod svoje suradnje. Radi se o sladoledu iz proizvodnje Le Kolača s Koričinom pincom. Koričinu pincu prvi put smo probali prije dvije godine kad smo provodili testiranje pinci koje su se mogle nabaviti u Zagrebu. Tada nas je oduševilo bogatstvo aroma i okusa te je bila jedina za koju nismo imali baš nikakve zamjerke.

image
Marko Miščević/

Ovakav tip suradnje ne začuđuje budući da oba brenda konstantno rade na poboljšanju vlastitih proizvoda kao i predstavljanju novih kreativnih rješenja. Podsjetimo kako je Robert Hromalić, jedan od najtalentiranijih slastičara u Hrvatskoj, prije dvije godine otvorio Le Kolač. Radi se o mjestu gdje se po prvi put moglo uživati u jednom tipu kolača, u ovom slučaju vrlo nalik eklerima prekriveni savršenim glazurama te dojmljivim punjenjima. Bio je to vrlo riskantan potez budući da se većina slastičarnica vodi mišlju ponuditi gostu što više toga i tako ga nagovoriti da posjeti baš njihovo mjesto. Hromalić se vodio prepoznatljivošću i stvaranjem brenda i dobro da jest jer je Le Kolač danas jedno od najkvalitetnijih mjesta za slastice. Nakon ulaska u kultnu slastičarnicu koja je prije njegovog dolaska radila devet godina služeći uglavnom kolače tradicionalnijih receptura, uslijedili su razni noviteti od kojih je zasigurno najdojmljiviji Le Kolačev sladoled.

Korica je pak pametno osmišljen koncept koji je Zagrebu donio mjesto gdje možete kupiti kvalitetan kruh i pekarske proizvode baš kakve ste običavali vidjeti u pariškim pekarnicama. Dolaskom Korice započela je prava mala revolucija i podizanje svijesti kupaca o korištenju kiselog kvasca. Njihova ambicija od samih početaka bio se ponuditi proizvode koji ne uključuju nepotrebne umjetne sastojke, a za kruh koriste kulturu divljeg kvasca stariju od 40 godina.

Spomenuti sladoled će se uskoro naći u prodaji o čemu ćemo vas naknadno obavijestiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 14:26