Zvučki baš dobro

RougeMarin preuzeo advent na Zrinjevcu: Nudit će se porchetta, vojnički grah, kobase, fritule i prženice

 Bojan Haron Markicevic
Ali ni to nijje sve, najavljene su i druge slasne stvari zbog kojih ove godine nikako ne biste trebali zaobići najljepši zagrebački park

Zagrebački park Zrinjevac, kojim Zagrepčani već generacijama rado prošeću u svako doba godine, a posebno u vrijeme blagdana, uskoro će zasjati u adventskom ruhu. Od 29. studenoga 2023. do 7. siječnja 2024., najpoznatija i najljepša šetnica okružena visokim platanama, ugostit će ugostitelje i male obrtnike, koji će ga učiniti još ljepšim. Od ponedjeljka do četvrtka od 12 do 23 sata, petkom od 12 do ponoći, subotom od 10 do ponoći te nedjeljom od 10 do 23 sata, posjetitelji mogu otkrivati sadržaje, koje je pomno pripremao organizacijski tim RougeMarina.

image
Bojan Haron Markicevic

Nakon dvanaestogodišnjeg iskustva u organizaciji događanja i uspješno odrađenog projekta RougeMarin parka, odlučili su organizirati advent na Zrinjevcu te pozvati zagrebačke ugostitelje i male obrtnike da s posjetiteljima podijele blagdanske trenutke i uživaju u adventskoj atmosferi. Inspiracija za Slatki Zrinjevac im je bila višestoljetna tradicija licitara, najprepoznatljivijeg zagrebačkog simbola Božića i božićnih blagdana. Upravo se to slatko srce provlači kroz mnoge detalje u samom parku. Marin Medak ponosan je na prvi održivi festival - Slatki Zrinjevac. Baš kako to čine velike europske metropole, uvodi upotrebu porculanskih šalica, kako se ne bi stvarao suvišan otpad. Šalice će se kupovati, a možete ih vratiti ili zadržati za uspomenu.

image
Bojan Haron Markicevic

Posjetitelje očekuje i 12 gastro iznenađenja, kao i desetak kućica malih obrtnika s prigodnim, ručno izrađenim blagdanskim suvenirima pa na Slatkom Zrinjevcu možete kupiti darove za svoje najmilije, kao što su kuglice za bor, licitari i razne, prigodne rukotvorine.

image
Bojan Haron Markicevic

Šetati Zrinjevcem i razgledavati sve te ljepote nije lako na prazan želudac. Buncaš, Grahos vojnički grah, Kaiser kobasica, “Vruća Talijanka i Španjolka”, talijanska porchetta, kobase na milijun načina uz više prstohvata začina te Crunchy Beef Empanada samo su neke od delicija zbog kojih vrijedi svratiti na Slatki Zrinjevac. No, tu su i posebne kroštule, christmas pudding, Božićna palačinka, churrosi, domaće fritule po bakinoj recepturi, prženice s finim umacima i slatke rolice s finom kremom. Vrijedi spomenuti i sjajne, toplo-hladne koktele kakve još pili niste, no rado biste, by Filip Lipnik i Art of Bar. Od chefova, ovoj slatkoj priči priključili su se Mihovil Roso, Damir Bajo, Zvonimir Štrka, Marijo Mihelj, Melkior Bašić, Marin Medak te Karlo Vulin, koji je ekskluzivno za Dobru hranu otkrio kako teku planovi Boogie laba i Kroštule s projektom "najbolji panettone u gradu".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 09:12