S Dolca Pod zid i u kuhinju, pa onda iz lonca ravno na tanjur

Zagreb, 220115. Restoran Pod zidom osim svoje klasicne ponude nudi sada i konkretna jela koja je za njih osmislio kuhar Dragan Dragojlovic Gaga. Foto: Berislava Picek / CROPIX
 / CROPIX
Samo nekoliko koraka od najživlje zagrebačke tržnice, u ulici Pod zidom nalazi se istoimeni coffee, food and wine bar u kojem se odnedavno može i ručati - jednostavna ukusna jela po pristupačnim cijenama.

piše: Mateja Domitrović

snima: Berislava Picek

U ulici Pod zidom, tek nekoliko koraka od najživlje zagrebačke tržnice Dolac, nalazi se istoimeni coffee, food and wine bar. O ovom prostoru već smo pisali, no s obzirom na to da se tamo stalno nešto zanimljivo zbiva, nije naodmet reći još koju o tom mjestu. U baru je živo već u jutarnjim satima kad se dolazi na kavu, a posjećuju ga baš sve generacije.

Navečer se pretvara u svojevrstan klub u kojemu, osim u dobrim vinima i jednako dobrim zalogajima, uživa se i u glazbi uživo. A ono što je novo je da od 11.30 sati “Pod zidom” postaje i bistro u kojemu služe ručak. Koncept je vrlo jednostavan: s Dolca u lonac i na tanjur. U osmišljavanju jela i karte pomogli su im Dragan Dragojlović Gaga i Tomislav Škunca Škuf, chefovi koje ne treba posebno predstavljati. Zna se kako rade i da čega se god prime daje odličan rezultat.

/ CROPIX
Zagreb, 220115. Restoran Pod zidom osim svoje klasicne ponude nudi sada i konkretna jela koja je za njih osmislio kuhar Dragan Dragojlovic Gaga. Foto: Berislava Picek / CROPIX

– Ne želimo se petljati u ono što ne znamo raditi pa smo kuhinju prepustili ovom dvojcu, a uz njih su tu i Mateo Matana, Danijel Posavac i Ante Šarušić. Za vinsku kartu zadužen je Hrvoje Petrić. Najvažnija nam je kvaliteta i tu nećemo odstupati niti raditi bilo kakve kompromise. Namirnice koje koristimo su vrhunske kvalitete, ali sve je pripremljeno tako da bude pristupačno jer mi nismo niti želimo biti mjesto visoke kuhinje. Riječ je o jednostavnim jelima koja ljudi vole ili će ih, nadamo se, zavoljeti.

/ CROPIX
Zagreb, 220115. Restoran Pod zidom osim svoje klasicne ponude nudi sada i konkretna jela koja je za njih osmislio kuhar Dragan Dragojlovic Gaga. Foto: Berislava Picek / CROPIX

Želimo da naši gosti znaju zašto dolaze ovdje i da budu sigurni da će ih svaki put dočekati jednaka kvaliteta na tanjuru. A, s obzirom na to da i sami volimo jesti i družiti se, ovo uistinu radimo s guštom i velikim osmijehom – kaže vlasnik Borna Janeš.

Dnevna ponuda jela mijenjat će se ovisno o sezoni i ponudi na Dolcu, no tu je i stalna ponuda kao domaća meza na dasci, odnosno razni domaći specijaliteti, pate od gusje i pileće jetre s prepeličjim jajetom te pancetom od crne svinje, sendviči s rostbifom ili svinjskom vratinom, pileća krilca, mesne okruglice, ali i konkretnija jela poput lungića u soja marinadi s pireom od graška i wasabija. “Pod zidom” tijekom cijelog dana nudi vrlo zanimljiv enogastro program pa stoga svakako vrijedi navratiti. S obzirom na to da je ovaj bar u kratkom vremenu postao vrlo posjećen, možda bi mogao postati i kultno mjesto u centru grada u kojemu se dobro jede, pije i zabavlja, a djelić ukusnih jela koje nude pogledajte u našoj fotogaleriji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 09:45