SPONZORIRANI SADRŽAJ

SA ŠKOLARCEM U KUPOVINI: Zajednički odaberite zdrave namirnice za pripremu obroka vaših mališana!

Školarci su u intenzivnom razdoblju rasta i razvoja i zato je vrlo bitno usaditi im dobre prehrambene navike...

Donosimo vam pet savjeta kako na maštovit i provjeren način odabrati zdrave namirnice koje će vaši školarci rado jesti!

1. Likovi iz crtića uvijek pale

Uvijek je dobra ideja povezati neko od voća i povrća s omiljenim likom iz crtića vašeg mališana. Špinat tako povežite s Popajem i činjenicom koliko je on zbog njega jak. Tako će vaš mališan sam posegnuti za svježim špinatom kad ga vidi na polici.

2. Dobar primjer je najvažniji

Odaberite povrće ili voće koje je omiljeno baš vama i pokažite vašem mališanu koliko i zbog čega ga toliko volite. On/ona će tako slijediti vaš primjer i češće posezati za tim voćem ili povrćem.

3. Neka sve bude igra

Dok ste u kupovini s vašim mališanom predložite mu da odigrate igru; na primjer, koliko zdravog voća i povrća može prikupiti u minutu koju se nalazite na odjelu voća i povrća. Mališanu će biti zabavno, a vi ćete vidjeti koliko zna o zdravim namirnicama!

4. Učenje

Uvedite praksu da vaš školarac svakog tjedna proba jednu vrstu voća i povrća, po vlastitom izboru. Kupnju i pripremu obroka uvijek obavite zajedno.

5. Pokažite im pravi put

Tijekom šetnje hipermarketom izbjegnite one police s čokoladama, keksima i gaziranim napitcima, jer ćete ih na taj način poštedjeti iskušenja.

Kako biste se upoznali s nutritivnim vrijednostima voća i povrća kliknite na našu interaktivnu infografiku i saznajte čime je svako od voća i povrća bogato!