Red spize, red glazbe

Sad je najbolje vrijeme za posjet Šibeniku, počinje treći Spring Festival

 Press
U najljepšem šibenskom parku, Perivoju Roberta Visianija, svoj vrhunski street food svim posjetiteljima ponudit će sedam ugostitelja

S nestrpljenjem Šibenčani, ali i mnogi gosti, očekuju proljetnu adventuru, kako su još prije tri godine prozvali ŠIBENIK SPRING FESTIVAL by Staropramen, urbani festival za sve generacije, za mlade, ali i za one koji se tako osjećaju.

Ove godine u novom ruhu, festival će otvoriti svoja vrata 23. svibnja i trajati do subote 27. svibnja. U najljepšem šibenskom parku, Perivoju Roberta Visianija, svoj vrhunski street food svim posjetiteljima ponudit će sedam ugostitelja: Festina Lente, ŠUŠI, Visiani, b 059, Špajza, Pomalo i BIT burger.

image
Press

Na otvaranju festivala, uz podršku D resorta iz Šibenika, nastupit će ovogodišnji dobitnik Porina za najbolji album zabavne glazbe, omiljeni Tedi Spalato, a svakodnevno za dobru atmosferu brinut će se mnogobrojni popularni DJ-i poput Matthew Bee-a, Bakule, Bake, Paleolitika uz poznatog šibenskog saksofonistu Chuck Borrisa koji će i zatvoriti festival u subotu 27. svibnja.

image

Tedi Spalato pjeva na otvorenju Šibenik Spring Festivala

Igor Cc Kelcec/Press

Na festivalu će posjetitelji moći uživati i u specijalitetima prilagođenim street foodu pa će tako u kućici Festina Lente guštati u autorskom Spring burgeru, njihovom dobro poznatom Rvatskom burgeru, Sweet chilli burgeru ili kokošjem sendviču. Kućica ŠUŠI i ove godine ponudit će nam gyoze od patke i katsua, spring role s kozicama te panirane kozice u sweet chilli umaku, a bistro&Bar Pomalo iz Žaborića crne takose s tuna tartarom i sabljarkom, carpaccio od hobotnice te ražnjiće od liganja.

image
Press

U kućici novootvorenog restorana Visiani posjetitelji će moći probati razne verzije mesnih i vegetarijanskih ragua u sendvičima, u Špajzi Tomislava Biluša uz koktele Manda Linu, Šibenku curu i Šinjorinu, nudit će se i ganache od pačjih jetara, savur od plave ribe, ali i slavni vitello tonnato. Svi posjetitelji moći će uživati i u kućici Bit burgera i njegovim popularnim Bitburgeru, Classic cheese burgeru, Bacon burgeru ili Chrispy piletini uz pomfrit, batat ili specijalni domaći krumpir. A u kućici b 059 gosti će moći guštati u čak pet vrsta brioche peciva s homemade sladoledima, a mnogi će po prvi put moći probati sladoled od meda i lavande, zatim od maslinovog ulja s Kornata te s okusom gin tonika.

image
Press

Organizatori festivala i ove godine u suradnji s gradom Šibenikom i Turističkom zajednicom grada Šibenika te tradicionalnim prijateljima festivala obećava super atmosferu uz glazbu, druženje i đir po parku te omiljena ića i pića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:26