Stigla je Balkanika

Samo na ovoj adresi u Zagrebu odsad možete kušati potpuno drugačiji roštilj

Riječ je o kombinaciji kulinarskih tradicija sarajevske, leskovačke, banjalučke, travničke, ali i zagorske kuhinje

U restoranu "Krčma Pri dečkima" (nekadašnja Rustica) na zagrebačkoj Trnovčici u Dubravi od ovog utorka, 12. ožujka, moguće je doživjeti posebno gastronomsko iskustvo. Projekt pod nazivom "Balkanika show", iza kojeg stoji kuhar Mario Lepen, mogao bi se svidjeti ljubiteljima roštilja, ali i ljubiteljima janjetine. Naime, ovaj balkanika zamjes i originalni food koncept, za koji chef Lepen ističe kako je spoj okusa s Balkana, kombinira kulinarsku tradiciju više kuhinja, poput sarajevske, leskovačke, banjalučke, travničke i zagorske, te njime osim piletine, dominira i okus janjetine.

image
Privatni album
image
Privatni album

U ponudi na Balkanika karti, što su premijerno mogli vidjeti i kušati prijatelji restorana i chefa koji je osmislio ovaj projekt, više je jela. Na štapu ili kao šiš dolaze Balkanski reljef, odnosno pet vrsta mesa, zatim punjeni pileći ražnjić na štapu, Balkanika gurmanska na štapu, Balkanika šiš ćevap obični, ali i janjeći. Tu su i u svakoj boljoj pečenjari dostupne mazalice, s tim da su ove lijepo začinjene i dolaze u dvije izvedbe - s piletinom i s janjetinom. Ono što dominira Balkanika jelovnikom jesu pljeskavice i uštipci koji se, ovisno o odabiru, poslužuju s bijelim ili crnim perlama od aceta balsamica, pinjolima i pistacijom, marmeladom od luka i lepinjom.

image
Privatni album
image
Privatni album

Onima koji bi željeli potpuno iskustvo Balkanike, najbolje bi bilo odabrati Gurmanski miks, jer je to pljeskavica napravljena od kombinacije zamjesa, pola balkanika, pola pileća. Za ljubitelje nježnijih okusa u ponudi su gurmanska pileća pljeskavica, ali i ona s pistacijama i pinjolim, koju su nazvali Pileći afrodizijak te Zlatni, odnosno pileći afrodizijak, odnosno uštipak. Nama je zbog kombinacije okusa bila zanimljiva punjena pljeskavica. I to ona s Brie sirom i brusnicama koja je dostupna u pilećoj i balkanika izvedbi, pa je možda najbolje da probate obje i sami odaberete favorita. Od sočnijih jela tu je balkanika pljeskavica u janjećoj maramici i ona punjena sirom Grabancijašem. Naravno, za ljubitelje čistih okusa, u ponudi je i, kako su je nazvali, Slavna janjeća pljeskavica.

image
Privatni album

Krčma pri dečkima Tomislava Škofa i chefa Matea Pusa, kojeg poznajemo još iz Noela, Bote, Kaisera i drugih restorana, domaćin je ovog projekta te će upravo na ovom mjestu chef Lepen ugostiteljima s područja bivše države nuditi svoje specijalne zamjese, koji su istinske zvijezde ovog roštilja. Naime, za razliku od nekih drugih dostupnih na tržištu, ovdje je meso u prvom planu, a ne prilozi i dodaci.

Filozofija Balkanike, kako nam je ispričao, podijeljena je u tri cjeline, a to su catering, receptura i edukacija. Dakle, osim što recepturu chefa Lepena možete uvesti i u svoj ugostiteljski objekt, ona vam može biti i dostavljena na adresu za razne prigode.

Ako već danas poželite rezervirati svoje mjesto u restoranu Krčma pri dečkima, koji se nalazi na adresi Ulica Josipa Stadlera 75, to možete na broj 098 450 098, sve druge novosti pratite na njihovoj službenoj stranici i Instagramu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 10:29