Srpanj smo proveli u potrazi za novim ljetnim temama kako bismo vam već ove nedjelje, 1. kolovoza sve zajedno upakirali u novi broj najsočnijeg magazina u zemlji. Bili smo tako na Kornatima i kuhali s chefovima Vjekom Bašićem i Rudolfom Štefanom, u Lovranu gdje smo saznali sve o prirodnom uzgoju rajčica i napravili nekoliko jela s omiljenim ljetnim plodovima, pa i u Malom Stonu gdje smo kuhali sa školjkama. Kada smo završili obilazak morskih destinacija, zaputili smo se i na dvije moslavačke adrese gdje smo probali tradicionalna i moderna jela od naše najvažnije slatkovodne ribe – šarana.
Naša suradnica Nastasja Chiara Petrić za ovaj je broj pripremila novu ljetnu poslasticu koja bi mogla postati hit i u vašoj kuhinji, a Slavica Šagolj napravila je nekoliko neodoljivih slastica od tamnog bobičastog voća. I dok smo mi obilazili restorane na kopnu i moru pa vrijedno pisali recenzije, naš vinski znalac Saša Špiranec obišao je supermarkete i napravio popis najboljih vina koja tamo možete pronaći.
Sve to čeka vas u novom broju Dobre hrane, na kioscima uz Nedjeljni Jutarnji ove nedjelje, 1. kolovoza.