NOVA DOBRA HRANA

Sataraš koji se jede tri dana, fešta od školjaka usred vinograda,low budget vina i priča o šaranu

 Sasa Buric/Cropix/Cropix
Obišli smo nekoliko morskih adresa, skuhali sjajne priče, a zatim se preselili na kopno i sve to još jednom ponovili

Srpanj smo proveli u potrazi za novim ljetnim temama kako bismo vam već ove nedjelje, 1. kolovoza sve zajedno upakirali u novi broj najsočnijeg magazina u zemlji. Bili smo tako na Kornatima i kuhali s chefovima Vjekom Bašićem i Rudolfom Štefanom, u Lovranu gdje smo saznali sve o prirodnom uzgoju rajčica i napravili nekoliko jela s omiljenim ljetnim plodovima, pa i u Malom Stonu gdje smo kuhali sa školjkama. Kada smo završili obilazak morskih destinacija, zaputili smo se i na dvije moslavačke adrese gdje smo probali tradicionalna i moderna jela od naše najvažnije slatkovodne ribe – šarana.

image
Marko Miscevic/Cropix/Cropix
image
Vedran Peteh/Cropix/Cropix

Naša suradnica Nastasja Chiara Petrić za ovaj je broj pripremila novu ljetnu poslasticu koja bi mogla postati hit i u vašoj kuhinji, a Slavica Šagolj napravila je nekoliko neodoljivih slastica od tamnog bobičastog voća. I dok smo mi obilazili restorane na kopnu i moru pa vrijedno pisali recenzije, naš vinski znalac Saša Špiranec obišao je supermarkete i napravio popis najboljih vina koja tamo možete pronaći.

image
Berislava Picek/Cropix/

Sve to čeka vas u novom broju Dobre hrane, na kioscima uz Nedjeljni Jutarnji ove nedjelje, 1. kolovoza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:28