StoryEditor
SLUŠAJ CHEFA

SAVJETI GLAVNOG CHEFA ZADARSKOG RESTORANA FOŠA ZA NAJBOLJE RAVIOLE: ''Punjenje uvijek jače začinite, a tijesto mora odmarati barem pola sata!''

Možda vam se čini da je izrada raviola zastrašujuća, ali sve što trebate znati je od kuda početi. Nekoliko trikova otkrio nam je glavni chef Foše Saša Began
 Getty Images/iStockphoto

NAPOMENA: Proces izrade je puno zabavniji ako ga radite u društvu! Zato otvorite bocu dobrog vina i bacite se na izradu domaćih raviola od početka do kraja. Evo par savjeta Saše Begana kako da vam uvijek ispadnu savršeni!

Velika tava

Raviole uvijek završavajte u širokoj tavi kako biste imali bolju kontrolu cijelog procesa pripreme jer su ravioli jako osjetljivi. Isto tako temeljac i vino će se brže reducirati pa vam se u međuvremenu tjestenina neće raskuhati.

Vrsta brašna

Ako je moguće koristite tip brašna 00 jer će vam s ostalima vjerojatno biti prilično žilava.

Vareniki with cabbage ( dumplings ) , pierogi before boiling - traditional Ukrainian food
Getty Images/iStockphoto
 

Tijesto

Sastojke za tijesto mijesite minimalno pet, a poželjno je desetak minuta. Omotajte ga prijanjajućom folijom pa obavezno pustite vrijeme za "odmor"  tijesta" - najmanje pola sata, a može i više. Što se tiče hladnjaka, ako nije pretoplo, tijesto može odmarati i na sobnoj temperaturi, obje opcije su u redu. Jedna od najčešćih početničkih grešaka jest da ne razvaljaju tijesto dovoljno tanko; zato ga vi razvaljajte čim tanje moguće, po mogućnosti na debljinu od tri milimetra.

Količina

Obično na 100 g brašna ide 1 jaje, što je otprilike 25 komada raviola. Višak spremite u plastične vrećice i zamrznite do sljedećeg puta.

homemade stuffed with pumpkin ravioli big size on wooden table with bowl, spoon and tool
Getty Images/iStockphoto
 

Punjenje

Punjenje uvijek malo "bolje" (jače) začinite, pogotovo ako radite s nježnim okusima kao što je skuta/ricotta. Što se tiče samih dimenzija tjestenine, najbolje bi bilo da izradite trake deset centimetara širine, a punjenje stavljate u razmacima od dva do tri prsta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 01:35