DRUŽIMO SE VANI

SAVJETI I TRIKOVI ZA POČETNIKE I ONE MALO ISKUSNIJE: Evo kako do najsočnijeg burgera s roštilja!

Jarun Zagreb 27042018
BURGERI
Foto Mario Kucera
Mario Kučera

Roštiljanje je već odavno prestalo biti samo stvar izbora, već je postalo svojevrsni ritual u kojemu se odaje najsvetija počast dobrom komadu mesa.

A ima li omiljenije poslastice s grilla od dobrog burgera? Ako pitate pripadnike naših redova, jednoglasno će vam potvrditi da pljeskavica sljubljena sa svježim umacima i domaćim pecivom osvaja zlatnu medalju kad su delicije s roštilja u pitanju. Nije da nam je potreban poseban povod, ali dobrano smo zakoračili u proljeće, a nismo organizirali druženje na otvorenom. I saznali savjete i trikove za najsočnije burgere!

SAVJETI ZA NAJBOLJE BURGERE!

Kod mljevenog mesa udio loja u mesu mora biti minimalno 15 posto.

Meso neka bude mljeveno dva puta.

Sol i papar mesu dodajte neposredno prije pečenja ili nakon pečenja.

U samo meso nemojte dodavati nikakve dodatne sastojke osim soli i papra.

Kod formiranja mesa za burgere oblikujte kugle težine otprilike 180 grama.

Prije samog pečenja meso neka bude sobne temperature.

Debljina mesa neka bude minimalno 1 centimetar.

 

Ostatak teksta (recepte) pročitajte u tiskanom izdanju koje izlazi u nedjelju 6.5. uz Jutarnji list.

Tagovi

Izdvajamo

Iz drugih medija