A ima li omiljenije poslastice s grilla od dobrog burgera? Ako pitate pripadnike naših redova, jednoglasno će vam potvrditi da pljeskavica sljubljena sa svježim umacima i domaćim pecivom osvaja zlatnu medalju kad su delicije s roštilja u pitanju. Nije da nam je potreban poseban povod, ali dobrano smo zakoračili u proljeće, a nismo organizirali druženje na otvorenom. I saznali savjete i trikove za najsočnije burgere!
SAVJETI ZA NAJBOLJE BURGERE!
Kod mljevenog mesa udio loja u mesu mora biti minimalno 15 posto. Meso neka bude mljeveno dva puta. Sol i papar mesu dodajte neposredno prije pečenja ili nakon pečenja. U samo meso nemojte dodavati nikakve dodatne sastojke osim soli i papra. Kod formiranja mesa za burgere oblikujte kugle težine otprilike 180 grama. Prije samog pečenja meso neka bude sobne temperature. Debljina mesa neka bude minimalno 1 centimetar. |
Ostatak teksta (recepte) pročitajte u tiskanom izdanju koje izlazi u nedjelju 6.5. uz Jutarnji list.