KUHAJ I GUŠTAJ

SAVRŠENO PECIVO ZA BURGERE: Ekipa iz Rougemarina otkrila nam je recepte!

Recepte imate, vrijeme je za nabavu i isprobavanje!

Donosimo vam tri recepta za najcool pecivo za burgere!

Bijelo pecivo za burger:

  • 150 g glatkog brašna
  • 1 jaje
  • 50 g maslaca
  • 3 g soli
  • 3 g kvasca
  • 0,5 dcl vode

Brašno prosijte, dodajte sol i suhi kvasac. Maslac umrvite u brašno, dodajte jaje i vodu te zamijesite smjesu. Ostavite da se diže 30 minuta na toplome (najbolje je da tijesto ostavite da se diže pokraj zagrijane pećnice). Oblikujte male loptice težine 30 g. Loptice stavite na papir za pečenje i ostavite da se još jednom dignu te ih stavite u zagrijanu pećnicu peći na 200 stupnjeva 10 minuta.

Žuto pecivo za burger:

  • 150 g glatkog brašna
  • 150 g pirea od buče
  • 1 jaje
  • 50 g maslaca
  • 3 g soli
  • 3 g kvasca
  • 0,5 dcl vode

Brašno prosijte, dodajte sol i suhi kvasac. Maslac umrvite u brašno, dodajte jaje, pire od buče i vodu te zamijesite smjesu. Ostavite da se diže 30 minuta na toplome (najbolje je da tijesto ostavite da se diže pokraj zagrijane pećnice). Oblikujte male loptice težine 30 g. Loptice stavite na papir za pečenje i ostavite da se još jednom dignu te ih stavite u zagrijanu pećnicu peći na 200 stupnjeva 10 minuta.

Crno pecivo za burger:

  • 30 g glatkog brašna
  • 50 g crnila od sipe
  • 20 g šećera
  • 1 jaje
  • 3 g soli
  • 3 g kvasca
  • 1 dcl vode

Hamburger with black bread - selective focus point

Brašno prosijte, dodajte sol, šećer i suhi kvasac. Dodajte jaje, crnilo od sipe i vodu te zamijesite smjesu. Ostavite da se diže 30 minuta na toplome (najbolje je da tijesto ostavite da se diže pokraj zagrijane pećnice). Oblikujte male loptice težine 30 g. Loptice stavite na papir za pečenje i ostavite da se još jednom dignu te ih stavite u zagrijanu pećnicu peći na 200 stupnjeva 10 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 04:31