MALI VODIČ KROZ PARIZ

SAY CHEESE: Ovo su najbolji pariških delikatesni dućani sa sirevima!

Prema izboru prestižnog portala Conde Nast Traveller ovo su najbolji cheese shopovi u Parizu!

Predivni francuski sirevi sigurno nisu jedini razlog zbog kojeg bi trebali posjetiti Pariz, ali su svakako dovoljno dobar. Evo gdje možete kupiti/pojesti najbolje!

Laurent Dubois

French Language Salon Facebook page

Nazvan po vlasniku, ovaj delikatesni dućan sa sirevima nosi titulu Meilleur Ouvrier de France (najveća čast koju obrtnik u Frnacuskoj može primiti, a izdaje ju francuska Vlada). Posluje na tri lokacije u Parizu. Ova trgovina u petom ''arrondissementu'' je toliko posebna da su kupci spremi čekati u dugim redovima vikendima samo kako bi kušali uzorke novih kreacija gospodina Laurenta Duboisa. Svakako isprobajte Roquefort koji služe s džemom od dunje.

Androuët

Berliat Trade and Service Ltd Facebook page

Delikatesna trgovina sireva Androuët slovi za najstariju u Francuskoj, a datira iz davne 1909. godine kada je njen vlasnik, gospodin Henri Androuët odlučio proizvoditi sireve iz svih dijelova Francuske i približiti ih Parižanima. Radi se o jednoj od najpoznatijih trgovina u Francuskoj, s više od 10 lokacija diljem Pariza i još nekoliko u Londonu i Stocholmu.

Barthélemy

Durrell Thomas Facebook page

Vlasnik Nicole Barthélemy sir nikako ne uzima zdravo za gotovo, a nalazi se u sedmom ''arrondissementu'' u četvrti Saint-Germain. U skučenom prostoru se nalazi više od 100 vrsta sireva, uključujući i meki Fontainbleau sir, koji rade svjež svaki dan. Zaposlenici svakog dana na pladnjeve stavljaju uzorke sireva Crottin de Chavignol, Valencay i ostalih kozjih sireva različitih oblika i veličina.

Alléosse

Denise Smith Facebook page

Ova delikatesna trgovina se nalazi samo par minuta hoda od Slavoluka pobjede. Vlasnih Philippe Alléosse, čija se obitelj niz godina bavi proizvodnjom sireva, prodaje raznovrsne sireve. Nemojte da vas zastraši veliki izbor kozjih sireva koji će vas oduševiti svojim rasponom okusa i tekstura poput Chabichoua, Pouligny-Saint-Pierrea ili sira Selles-sur-Cher.

Fromagerie Beaufils

Fromagerie Beaufils Facebook page

Ova ''mladenačka'' trgovina sirevima je razbila barijere u Francuskoj nudeći neke od najboljih britanskih, švicarskih, talijanskih, nizozemskih i španjolskih sireva. Zapravo, vlasnik Christophe Lesoin prodaje i američki sir Rouge Rover Blue iz Oregona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:19