OVO SE JEDVA ČEKA!

Saznali smo tko kuha i što će se nuditi na prvom zagrebačkom Asian Street Food Festivalu

 Vichai Phububphapan/Getty Images/istockphoto
Osim jela događanje će pratiti i dobra glazba, edukativne radionice, ali i program za najmlađe

Nakon Pizza Festivala koji se pokazao kao pun pogodak za otvorenje sezone festivala na otvorenom, na zagrebačkom Trgu Josipa Jurja Strossmayera održat će se i Asian Street Food festival. Iako točan broj izlagača još uvijek nije poznat, organizatori su nam otkrili kako će posjetitelji od 15. do 25. lipnja moći uživati u tajlandskim, kineskim, japanskim vijetnamskim, indijskim i korejskim jelima.

image
PRESS

Nudit će se jela kao što su dim sum, pho, pad thai, sushi, gyoze, curry i ramen, a samo neke od kućica bit će one restorana Purple Monkey, Jellyfish in Space, Sushi & Poke by Soho, Thai Thai, projekta Asian Burger by Mate Janković, Bite of Fun, dok će Full Circle Katsu by Marko Palfi nuditi superpopularne katsu sendviče. Osim navedenih, posjetitelji će moći kušati i jela BBQ Hot Yarda, K-Doga te uživati u pićima nekoliko dobro poznatih izlagača.

Kako su najavili organizatori, festival će pratiti i dobra glazba te različite edukativne radionice, a sprema se i uzbudljiv program za najmlađe.

Festival se održava u organizaciji agencije Kokoš ili jaje, koja posljednjih 11 godina organizira Fuliranje, posljednjih šest popularni Burger Festival, a posljednje dvije Pizza Festival pa se očekuje da bi i ovaj, prvi azijski gastro festival u Zagrebu mogao biti dobro posjećen. Osim toga, budući da se u Zagrebu posljednjih nekoliko godina otvorio velik broj upravo azijskih restorana te je potražnja za jelima kao što su gyoze, sushi, bao i pad thai prilično velika, za očekivati je da će se, baš kao i na nedavno održanom Pizza Festivalu, i ovog puta za pojedina jela čekati u redovima.

Jellyfish in Space, Sushi & Poke by Soho, Thai Thai, Purple Monkey, Asian Burgers by Mate Janković, Full Circle Katsu by Marko Palfi, Bite of Fun by Melkior, K-dog, Picnic Craft Bar, Gingle Bells i Central bar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:01