Bread & Schwein & Champagne

Senzacija sa Zemunske pijace stiže u Zagreb, evo gdje možete kušati jela od svinjetine o kojima se priča u cijeloj regiji

U goste chefovima Mariu Mihelju i Luki Džamariji dolazi na sceni dobro poznata ekipa iz Zemuna

Ovog četvrtka, 13. lipnja, od 18 sati na terasi restorana na adresi Ulica Florijana Andrašeca 14, tim Maredo i tim Pretop udružuju snage i pripremaju, kako najavljuju, nezaboravno gastronomsko iskustvo "Bread & Schwein & Champagne". Za osvježenje ovog puta pobrinut će se vinarija Dobra berba sa svojim Piena pjenušcem.

image
Senja Vild/Press

NO, O ČEMU JE ZAPRAVO RIJEČ?

Maredo na čelu kojeg je sada već svima poznati chef Mario Mihelj, s talentiranim mladim chefom Lukom Džamarijom u kuhinji, u Zagrebu ugošćuju superpopularnu ekipu sa zemuske pijace - Pretop. Sami sebe nazivaju roštiljarnicom za hipstere, a od malog kioska u sklopu tržnice uspjeli su napraviti pravu senzaciju. Njihova svinjetina postala je toliko popularna da o njoj pričaju i gurmani izvan granica Srbije, a samim time ovo gostovanje dobra je prilika da napokon isprobate jesu li pohvale na račun Pretopa opravdane.

image
Press
image
Press

Kako najavljuju iz Mareda, s talentiranom ekipom iz Pretopa spremaju pravo kulinarstvo putovanje kroz pažljivo odabrane delicije uparene s pjenušavim vinima, a neka od jela koja će nuditi su kroketi od praseće glave s hrenom i majonezom sa srirachom, dimljene svinjske uši glazirarane sweet chili miso umakom i chicharrones, hrskavi čips od svinjske kože. Tu je i praseće pečenje uz sourough kruh, sezonsku salatu, hren i pretop, a sve posluženo uz dvije čaše Piena pjenušca.

image

Osim po jelima od svinjetine, Pretop je poznat i po vrhunskom kruhu

Press

Ovaj događaj, sigurni smo, nije samo prilika za uživanje u dobroj hrani i piću, već i za druženje u opuštenoj atmosferi Maredo terase na kojoj će u četvrtak nesumnjivo biti puno smijeha, glasnog žamora i pucketanja hrskave svinjske kožice.

Cijena ove večere je 50 eura po osobi, a svoje mjesto možete rezervirati pozivom na broj +385 99 457 400. Više o ekipi iz Pretopa možete pronaći na njihovim društvenim mrežama, koje svakako, onako za zagrijavanje, preporučujemo detaljno promotriti prije dolaska na večeru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. lipanj 2024 10:48