TV PREPORUKA

Serija Ted Lasso potpuno će vas razoružati kao i glavni lik koji peče sjajne kekse, imamo recept!

 Apple Tv+/
Ted Lasso najbolja je humoristična serija i prava televizijska senzacija. Kolači u ružičastoj kutijici imaju važnu ulogu

Na ovogodišnjoj dodjeli nagrada Emmy, čak sedam nagrada pripalo je televizijskoj seriji „Ted Lasso“ s Jasonom Sudeikisom u glavnoj ulozi i u produkciji streaming platforme Apple plus. Radi se o pravoj senzaciji na međunarodnoj televizijskoj sceni koja je proglašena i najboljom humorističnom serijom.

Naizgled su to američka posla, Ted Lasso je trener studentskih klubova američkog nogometa, ali dobije ponudu iz Londona koju ne može odbiti, nude mu da trenira klub koji je na korak do ispadanja iz Premier lige, no on voli upravo takve izazove. Isprva i ne sluti da ga je vlasnica njegova novog kluba koju igra Rebecca Welton (Hannah Waddingham) angažirala jedino zato što on nema pojma o engleskom nogometu. Gospođa je klub dobila u brakorazvodnoj parnici i nema joj slađe osvete nego da upropasti ponos njezina bivšeg supruga. Ted Lasso je, međutim, pun zarazne američke energije, inzistira na zajedništvu u ekipi, a i nailazi na neočekivane pomoćnike u najniže cijenjenim članovima kluba kako navodi Nenad Polimac u svom tekstu.

Ukratko, Ted Lasso je najsrdačnija serija koju trenutno možete pogledati. U prvi mah stječete dojam da je Ted Lasso, naivni bezveznjaković koji nema pojma ni o čemu, ali već u sljedećem trenu potpuno vam je jasno kako je lik daleko kompleksniji. Njegova misija nije usmjerena na pošto poto osvajanje poena već na popravljanje narušenih odnosa u timu. Odmah po dolasku, Ted Lassa mrze, više manje - svi. Vlasnica kluba dovela ga je da upropasti klub koji joj je ostavio bivši muž, navijači su bijesni i ne štede ga s uvredama, igrači mu ne vjeruju, a novinari su jedva dočekali da ga osramote. Ipak, Ted Lasso se ne predaje i iz epizode u epizodu on vas kao gledatelja, a ujedno i svakog lika u seriji potpuno razoružava svojom dobrotom i inteligentnim pristupom.

Zanimljivo je, kako Sudakis koji glumi glavnog lika ujedno je i koautor serije, preuzeo lassovski model ponašanja i izvan televizijskog seta pa je na projekciji druge sezone serije "Ted Lasso" nosio majicu na kojoj je pisalo "Jadon & Marcus & Bukayo", u znak podrške trojici britanskih nogometaša koji su se suočili s rasističkim zlostavljanjem na internetu nakon što su promašili penal u finalu Europskog prvenstva protiv Italije.

image
Apple Tv+/

Motiv koji se proteže kroz obje sezone sjajne serije je ružičasta kutijica s keksima koju Ted Lasso donosi vlasnici kluba. Svakog jutra Ted ulazi u ured Rebecce Welton, vlasnice također izmišljenog nogometnog prvoligaša AFC Richmond i pruža joj malu ružičastu kartonsku kutijicu s keksima. Prvotno vlasnica ih odbija kušati no uz malo nagovaranja, Lasso ju razoružava i ona ipak kuša kekse. Na prvi zagriz shvaća koliko su neodoljivi i doslovno se guši u njima ne mareći na mrvice koje padaju na njezinu skupocjenu svilenu košulju. Vlasnica kluba pošto poto želi saznati gdje Ted kupuje te divne kekse. Lasso naravno ne otkriva Rebecci da kekse ne kupuje u trgovini, već ih sam peče što je samo jedna od gesti kojom je Lasso razoružao naizgled hladnu i strogu vlasnicu kluba.

U bespućima interneta ipak smo pronašli recept za spomenute kekse koje sada i vi možete ispeći i nekome uljepšati dan.

Trebat će vam:

255 g oštrog brašna
95 g šećera u prahu
225 g maslaca (omekšalog na sobnoj temperaturi)
prstohvat soli

Priprema:

Za početak, zagrijte pećnicu na 150°C i namastite četvrtastu posudu za pečenje promjera 20 centimetara. Mikserom izradite maslac tri do pet minuta dok ne postane lagan i pahuljast. Polako dodajte šećer u prahu, pazeći da vam se šećer ne rasprši po cijeloj kuhinji i nađete se u šećernom oblaku. Zatim dodajte brašno koje ste prethodno prosijali i sol te miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Prebacite tijesto u pleh za pečenje i poravnajte ga rukama ili špatulom da bude ravnomjerno raspoređeno. Tijesto pustite da odmori 30 minuta u hladnjaku, a zatim pecite 45 do 60 minuta, odnosno dok ne poprimi zlatno-smeđu boju (treba biti ipak mekano na dodir). Nakon što su keksići pečeni, izvadite pleh iz pećnice i pustite da se potpuno ohladi prije nego ih narežete na Tedove prepoznatljive kriške i poslužite (naravno u ružičastoj kartonskoj kutiji).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:07