ČUDO SA SJEVERA

Sestre Hažić proizvode vino, med, uzgajaju jabuke, a sad su otvorile prvi vinski kamp u Međimurju

U sklopu kampa gosti će moći uživati u zelenilu međimurskih brega, ali i gastronomskim specijalitetima lokalnih proizvođača

Obitelj Hažić poznata je po proizvodnji jabuka i meda, u Međimurju se posebno cijene i njihova vina, a upravo su ona i bila dobra podloga za pokretanje novog projekta. Sestre Tatjana i Valentina Hažić, kako su nam otkrile, još su 2016. godine krenule razmišljati o otvaranju vinskog kampa, a ove je godine ona napokon i realizirana.

Kamp je otvoren na obiteljskom OPG-u u međimurskom Jurovčaku, u blizini Terma Sveti Martin na samo 200 metara od obiteljske vinske kuće Hažić, a gostima nudi drugačije iskustvo odmora u prirodi.

image
Privatna arhiva

Podsjetimo, prije dvije godine Jutarnji list je pisao o poslovnim pothvatima sestara Hažić u sklopu projekta za najbolju mladu poljoprivrednicu. Već tada su najavljivale kamp s 20 parcela za 60 kampista koji bi boravili u prirodi poštujući najviše ekološke standarde uz degustaciju hrane i pića lokalnih OPG-a. Još tada je OPG Hažić bio proizvodno (jabuka, grožđa, električne energija) – prerađivački (proizvodnja vina, voćnih sokova, sušenih jabuka, jabučnog octa) – turistički (registrirani kao izletište za vođene degustacije vina i proizvoda od jabuke i drugih proizvoda) tip OPG-a.

image
Privatna Arhiva/

Na imanju se trenutno nalazi 20 parcela za kampere s priključcima za vodu i struju, a u narednim mjesecima planiraju postaviti i mobilne kućice s terasama. Kako nam je ispričala Tatjana Hažić, kamp je namijenjen obiteljima, parovima i onima koji vrijeme vole provoditi u prirodi, dodaje kako su dobrodošli i kućni ljubimci, a gosti na imanju, osim kamp kućica, mogu postaviti i svoje šatore.

"Uskoro na veliko imanje u sklopu kampa stižu i dvije mobilne kućice, one su kompletno drvene kako bi se lijepo uklopile u prirodu, imat će dvije spavaće sobe i kupaonicu i bit će opremljene pomalo tradicionalno, a pomalo i moderno", objašnjava nam.

image
Terca Art/

Osim divne prirode, gostima je ovdje ponuđen zanimljiv sadržaj kao što su degustacija vina te doručak koji uključuje sezonske lokalne proizvode, ali i posjet obližnjim OPG-ovima.

"Kako se bavimo proizvodnjom sokova i imamo oko pet hektara voćnjaka, odlučili smo taj dio gastronomske ponude bazirati na domaćim, lokalnim i sezonskim proizvodima. Već smo dogovorili suradnje s farmom jelena koja se nalazi blizu nas, OPG Vrančić opskrbit će nas mesom s tiblice, mini sirana Krnjak sirevima, imamo i dobavljača za povrće, a u sklopu vinskog kampa posadili smo i grožđe, trešnje koje plodove daju u četiri različite faze tako da ih ima kroz cijelo ljeto, imamo i lipu koju gosti mogu brati i sušiti za čaj, a na jesen je tu branje kestena", rekla nam je Tatjana.

image
Terca Art/

Osim toga, dodaje, u blizini kampa nalaze se i Terme Sveti Martin te rekreacijski centar koje gosti mogu posjetiti dok odsjedaju u njihovom vinskom kampu te ostvariti posebne popuste. Tatjana je na kraju dodala i kako, s njihovom vinskom kućom udaljenom tek 200 metara, ali i voćnjacima kojima se bave kroz cijelu godinu, gosti se mogu okušati i u berbi i preradi voća, ovisno u koje doba godine posjete vinski kamp.

"Planiranje i izgradnja našeg kampa trajali su dugo, čekali smo fondove, susretali se s brojnim izazovima, ali bili smo uporni i jako smo zadovoljni kako je sve skupa na kraju ispalo", zaključila je na kraju Tatjana Hažić.

image
Privatna Arhiva/
image
Terca Art/
image
Terca Art/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:32