‘POLOMIO‘ JEZIK

Sin chefa Davida Skoke učio slavnog Gordona Ramsayja hrvatski: ‘Su... Šu... Šušešnišna‘

Gordona Ramsay i sin Davida Skoke
 Instagram/Screenshot
Snimka je nastala tijekom snimanja Ramsayjeve dokumentarne emisije Uncharted u sklopu koje je obradio i Hrvatsku

Slavni Gordon Ramsay neuspješno je pokušavao na hrvatskom ponoviti riječi susnježica i kukuruz koje mu je govorio dječak Anton.

Nakon što je više puta 'lomio' jezik slavni britanski kuhar pitao je sina svog kolega Davida Skoke: "Nisu li riječi u Hrvatskoj predugačke?"

"Šušešnišna. Mosoros", mučio se Ramsay pokušavajući izgovoriti riječi susnježica i kukuruz.

Simpatičnu snimku objavio je naš kuhar Skoko na svom Instagramu, kao najavu treće sezone dokumentarne serije Uncharted Gordona Ramsayja, u kojoj on istražuje i Hrvatsku. Slavni chef prošlog je ljeta viđen u Istri, u restoranu Vodnjanka, na Crvenom otoku i u rovinjskom restoranu Cap Aureo.

image
Chef David Skoko
Danijel Bartolic/Cropix

U opisu emisije iz Hrvatske stoji kako se priča vrti oko Ramsayevog posjeta Istri te kako je njegova misija pronaći najkvalitetnije lokalne sastojke. Ramsay se tako u Istri okušao u ronjenju, trčao za kozama zbog sira i magarcima zbog mlijeka te otkrio tajne potrage za tartufima. Prisustvovao je i izradi domaćeg maslinovog ulja, a zatim snage u kuhanju odmjerio sa Skokom.

Snimka je nastala tijekom snimanja Ramsayjeve dokumentarne emisije Uncharted u sklopu koje je obradio i Hrvatsku.

"U ovim nepredvidivim vremenima, 'Uncharted' gledateljima pruža uzbudljivo istraživanje svijeta iz sigurnosti njihovog doma, ali i potiče na isprobavanje novih okusa i metoda pripreme koje otkrivaju stručnjaci koje srećem na svom putovanju. Svijet je ogromno mjesto prepuno različitosti, a mi smo tek počeli istraživati sve te nevjerojatne okuse koje ovaj planet nudi", rekao je Ramsay ususret novoj sezoni.

Ideja serije je da Ramsay putujući po svijetu otkriva lokalne tradicije i kulturu hrane i na lokalne stanovnike primijeni svoju mentorsku metodu proslavljenu u Hell’s Kitchen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:28