TKO BRINE O GLADNIMA

"Situacija ovdje je nezamislivo teška, spasioci rade po cijele dane, moramo im osigurati hranu"

 Jose Andres World Central Kitchen/
Razorni potres koji je pogodio područje Turske i Sirije odnio je preko 19.300 života, a više od 50 000 ljudi je ozljeđeno.

"Tim World Central Kitchena radi na uspostavljanju mobilnih kuhinja i povećanju isporuke obroka u Turskoj - jučer smo donijeli brašno, ulje i druge sastojke partnerskom restoranu u Iskenderunu kako bi odmah počeli kuhati tople obroke za unesrećene" - objavljeno ja na Twitteru World Central Kitchena, velike humanitarne organizacije koju je osnovao poznati španjolski chef Jose Andreas.

Jedan od najsmrtonosnijih potresa u ovom stoljeću pogodio je prostor Turske i Sirije u ponedjeljak, 6. veljače i to jačine 7,8 stupnja po Richteru. U video isječku prikazanom u nastavku, član neprofitne organizacije pokazuje kampove spasilačkih timova koji rade po cijele dane kako bi spasili što veći broj života.

Prema nekim istraživanjima gotovo 30% turskog stanovništva živi u siromaštvu, a više od 4 milijuna sirijskih izbjeglica nema dovoljno hrane u sjevernoj Siriji. Nedavni potres samo je povećao već postojeću očajničku potrebu za pomoći i hranom. Neprofitna organizacija World Central Kitchen odmah po objavljenoj vijesti organizirala je pomoć i istog dana su iz Španjolske krenuli za Tursku. Podsjetimo da su Andresove snage bile prisutne i za vrijeme potresa u Sisku i Petrinji kad je trebala pomoć u organizaciji toplih obroka.

World Central Kitchen osnovao je José Andrés 2010. nakon snažnog potresa na Haitiju. Od tada, ova neprofitna organizacija pruža pomoć potrebitima kojima nedostaje hrane zbog rata, prirodnih katastrofa i drugih nesretnih okolnosti. World Central Kitchen zapošljava volontere angažira lokalne kuhare kako bi se osigurala besplatna hrana onima kojima je najpotrebnije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 14:00