Great Taste Awards

Sjajne vijesti iz Londona, dodijeljene čak tri zvjezdice sirupu od mente malog proizvođača iz okolice Koprivnice

Na Great Taste Awards uzorci hrane i pića pristižu iz cijelog svijeta, a tek dva posto uzoraka dobije maksimalni broj zvjezdica

Odlične vijesti stižu iz Velike Britanije, gdje je ponovno održano natjecanje The Great Taste Awards u organizaciji britanskog udruženja The Guild of Fine Food. Obitelj Pavlic, domaći proizvođači sirupa iz okolice Koprivnice koji stoje iza brenda Imanje Kapronca, uspjela je svojim sirupom od mente osvojiti maksimalne tri zvjezdice!


Na Great Taste Awards uzorci hrane i pića pristižu iz cijelog svijeta, a dobivene zvjezdice kupcima jamče izvrsnost proizvoda koji konzumiraju, kao i trgovcima koji potencijalno žele uvrstiti nagrađene proizvode u ponudu svojih dućana u Velikoj Britaniji, ali i šire. Inače je prvo Great Taste Awards ocjenjivanje održano još 1994. godine, a do danas je više od 150 tisuća proizvoda prošlo kroz slijepo kušanje koje provode kuhari, kupci, trgovci na malo, ugostitelji, kritičari hrane i pisci.
image
Marko Miscevic/Cropix

Tijekom 90 dana suci kušaju uzorke u Londonu i Dorsetu, a pri ocjenjivanju u obzir uzimaju izgled i teksturu proizvoda, kvalitetu sastojaka, obraćaju pozornost na aromu, osjećaj u ustima te okus same hrane ili pića koje degustiraju.
image
Marko Miscevic/Cropix
image
Marko Miscevic/Cropix

Podsjetimo, obitelj Pavlic s Imanja Kapronca sirupe od bazge, maline i mente, bez ikakvih kemijskih dodataka i konzervansa, proizvodi od 2012. godine, a na ovom natjecanju su već više puta dobili zvjezdice. Sve do sada, imali su ih po proizvodu maksimalno dvije, a ove godine imaju razloga za slavlje.
image
Marko Miscevic/Cropix

Tri Great Taste zvjezdice označavaju da je proizvod izuzetno ukusan, a godišnje svega oko dva posto pristiglih proizvoda dobije tu oznaku, dok svega 35 posto dobije bilo kakvu oznaku. Od ukupno 15 proizvoda iz Hrvatske koji su nagrađeni na ovogodišnjem Grand Taste ocjenjivanju, samo je Imanje Kapronca za svoju sirup od mente dobilo tri zvjezdice. Čestitamo!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 22:44